Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – Het Noordwijkse college wordt gevormd door VVD, CDA, Partij voor de Inwoners (PvdI) en Lijst Salman. Dat laat Roberto ter Hark weten via een brief aan burgemeester en gemeenteraad. Na een eerste verkenning door informateur Mans hebben VVD, CDA en Partij voor de Inwoners vijf partijen uitgenodigd voor een gesprek, D66 en PvdA werden niet gevraagd. GroenLinks en NZLokaal gingen niet op de uitnodiging in. Puur kon volgens de drie partijen onvoldoende afscheid nemen van zaken uit het verleden, met name die op het gebied van integriteit. Bruisend Noordwijk neemt geen rol als coalitie- of oppositiepartij aan. Met Lijst Salman werd over de campagne gesproken. Salman heeft verzekerd dat de partij zich wil inzetten voor alle kernen dus ook Noordwijkerhout en De Zilk. Daarom wordt Lijst Salman de vierde partij. De vier partijen hebben 15 van de 27 zetels in de gemeenteraad.

14 REACTIES

 1. Om de zaak op tevullen nemen we de pattij Salman er maar bij nou als hij zoveel brengt als de afgelopen jaren dan heeft hij een hoop goed te maken en niet alleen maar ja knikken want dat kost de gemeenschap veel geld als je in dit college gaat zitten laat dan ook eens een kritisch geluid horen en niet je laten gebruiken om de meerderheid te krijgen .

 2. Salman heeft verzekerd dat de partij zich wil inzetten voor alle kernen Volgens mij kiezersbedrog . Maar daar is deze club goed in Trouwens: ” Wethouder zijn is ook wel leuk”. als je verder niets kan. Maar dit terzijde.

 3. Kiezersbedrog in optima forma. Lijst Salman, een partij die gehalveerd werd, van vier naar twee zetels, opnemen in de coalitie is schoffering van de kiezers. Dennis Salman draait als een paling in een emmer snot mee met alle winden om maar aan de macht te blijven. Als hij wellicht ook nog als wethouder aanblijft, God verhoede het, kunnen we de Noordwijkse politiek bij het groot vuil zetten.
  Wat bezielt partijen als CDA en VVD om met de PVDI en lijst Salman in zee te gaan?

 4. Lijst Salman hebben de heren liever niet tegenover zich in de oppositie, die partij weet (te) veel. Dan maar omarmen, wat geven en monddood maken.

 5. Gefeliciteerd Lijst Salman! Een volkomen terecht besluit! Wie anders weet zoveel van de ins and outs van het sociale domein? Nu nog even hopen dat het culturele aspect ook gaat landen binnen de coalitie.

 6. Een zwarte dag voor de politiek in Noordwijk.
  Lijst Salman gehalveerd maar mag gewoon in de gemeenteraad om een meerderheid te vormen.
  Zal Lijst Salman weer woningbouw tegenhouden? En zgn ook de Zilk en Noordwijkerhout weer omarmen?

 7. De lokale politiek gaat nu echt op de landelijke politiek lijken Als je verliest moet je op de blaren zitten,je hebt dan iets niet goed gedaan Dit is een dikke vinger naar de kiezer,gek he dat het vertrouwen historisch laag is naar de politiek? NZ lokaal laat dit niet gebeuren!!!!!!!

 8. Hiermee laat de Noordwijkse politiek duidelijk zien dat ze niet serieus te nemen zijn. De stem die de inwoners af hebben gegeven wordt gewoon de kuuroord zee in gegooid. Gladde aal Salman zegt en doet alles om maar mee te mogen doen😂

 9. De tekst op het affiche van lijst Salman voor de komende vier jaar: Meer ongeloofwaardigen in de Raad. En onder het affiche: 200% Draaikont.

 10. Een partij die de verkiezingen “gekocht” heeft en verklaren nooit in het college te gaan en wederom een pluchezitter, die ondanks zijn aanbiddende achterban, weer verder gaat met ja knikken. 4 jaar stilstand in het vakantiedorp, waar modaal hard mag werken, maar geen rechten heeft om er te wonen.

 11. Ik ben erg benieuwd wat de volgende personen gaan doen;
  Lijstduwer Erica M. wel of geen zitting in de gemeenteraad
  Houdt Paul Brandjes als de Man van de Partij voor de Inwoners zich idd verder afzijdig van de politiek
  En wat gaat draaideurpoliticus Bas Brekelmans doen en dat m.n. in combinatie met zijn partnerschap bij Mens Makelaardij…….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in