Noordwijk – De gemeenteraad van Noordwijk is donderdagavond akkoord gegaan met een fusie met Noordwijkerhout. Alleen de Lijst Salman Noordwijk Zelfstandig stemde tegen. De stemming volgde op het afwijzen van een verzoek om een referendum. De aanvraag zou niet binnen de regels passen. Meerdere partijen lieten weten dat inwoners voldoende betrokken waren in het proces richting fusiebesluit. Twee moties van Puur Noordwijk, CDA en VVD over minstens gelijkblijvende lasten in de fusiegemeente en het beter betrekken van inwoners, werden aangenomen.

Puur Noordwijk fractievoorzitter Visser wilde wel van fractievoorzitter Van Bockhove van Lijst Salman Noordwijk Zelfstandig weten hoe wethouder Dennis Salman als fusietegenstander zich gaat opstellen in het college van B & W. Volgens Van Bockhove is er sprake van een democratisch besluit en zal wethouder Salman dat respecteren en zich blijven inzetten zoals voor het fusiebesluit. (Foto: Tiny vd Zwan)

Kijk hier de discussie en stemming terug.

6 REACTIES

 1. Twijfeld mevrouw Visser aan de integriteit van een wethouder? Hoe zit het met haar eigen integriteit naar de kiezers van PUUR waarin zij eerst voor een zelfstandig Noordwijk waren. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…….

 2. Het is werkelijk een grote poppenkast en een nog grotere schande! Dit heeft totaal niets met democratie te maken, maar met enorm groot ego door te kunnen stemmen voor de Noordwijker.
  De Noordwijker wordt niet naar zijn/haar mening gevraagd. Ja, met een of andere tuk tuk en dan 200 mensen ondervragen (zoals men stelt).
  Noordwijkerhout heeft op haar beurt afgewacht of er een referendum zou komen, als die plaats zou vinden weet ik zeker dat Noordwijkerhout tegen gestemd zou hebben om geen gezichtsverlies te leiden. Nu gaat de financieel gezonde gemeente de financieel ongezonde gemeente uit de brand helpen.
  Logisch dat NWH voor stemt.

 3. Fijn! En nu geen discussie meer dat Noordwijkers het er niet mee eens zijn, want er zijn Noordwijkers die wel voor zijn.
  Vertegenwoordigers worden gekozen, laat ze dan ook beslissen. Ben je het er niet mee eens? dan heb je blijkbaar op de verkeerde partij gestemd. Dat is pech….

 4. In de annalen van de politieke trouweloosheid schreven de heer Rijpstra en mevrouw Visser een nieuw hoofdstuk. Moeiteloos gaven ze hun toezeggingen en afspraken er aan, met het macho argument dat zij nu eenmaal mogen beslissen. Graag vergelijken moderne politici hun bezigheid met het bedrijfsleven; doorgaans als een compliment aan zichzelf. Maar stelt u zich de ondernemer eens voor die met zijn klanten zou uithalen wat de heer Rijpstra en mevrouw Visser met Noordwijk hebben gepresteerd! Hoe ver zou die ondernemer komen? Hoe lang worden geduld?

 5. Kom nou toch Charel B Krol dobrov, bedrijf zelf geen politiek door uw pijlen slechts te richten op 1 partij. De gehele raad treft blaam voor het niet informeren van alle Noordwijkers. Zij die door ons gekozen zijn hadden gezamenlijk, want zo doe je dat met een belangrijk onderwerp, ons kunnen voorlichten met zowel de voor als ook de nadelen. Als dit onderwerp van de verkiezingen zou zijn geweest of een geld verslindend referendum opgezet door naar ik denk een partij en uitgevoerd door iemand persoonlijk, wordt er emotioneel gestemd. Iets wat een zo belangrijk onderwerp niet waardig is. Wij, ik incluis, hebben gestemd en de raad is daar de uitkomst van. Ondanks dat ik, en wederom persoonlijk van mening ben dat 75% dat daar zit niet rationeel op basis van feiten een keuze kan maken zijn zij het wel die door ons gekozen zijn. Laat hen dan ook de keuze maken.

 6. Lekker Hendrik als je op puur hebt gestemd voor een zelfstandig noordwijk gingen zij, echte volksvertegenwoordigers?! Maar ja dan krijg je dit! Ik ben benieuwd op wie al die puur mwnswn straks gaan stemmen.
  En wat gebeurd er met de opgebouwde reserves van Nootfwijk? Juist voorlopig de lasten minimaal gelijk of liever lager uit laten komen. \Ja, tot ma de volgende verkiezingen, let op wat ik je zeg, de rekening krijgen we dan gepresenteerd! Ik heb even gerekend nu is het verschil voor een gemiddeld gezien 30 euro (maar x 26.000)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in