Foto: archief

Noordwijk – De verruiming die de gemeente Noordwijk eerder op woensdag aankondigde, is aangepast. Op verzoek van de Veiligheidsregio Hollands Midden heeft Noordwijk de 100% openstelling heroverwogen. De afsluiting van de gemeentelijke parkeerterreinen is teruggebracht naar 50%. Dit geldt van donderdagochtend 21 mei 2020 tot maandagochtend 25 mei 2020. De gemeente Noordwijk zet een team van ruim 20 mannen en vrouwen in om te volgen hoe het bezoek aan de kust verloopt. Daar waar nodig kunnen de toezichthouders maatregelen nemen om ongewenste situaties tegen te gaan. De Noordwijkse strandondernemers hebben voor bezoekers strandbedden klaar staan. Op voldoende afstand van elkaar en met duidelijke afscheiding tussen de bedden en het desbetreffende paviljoen. Er zijn ook losstaande toiletten beschikbaar.

2 REACTIES

  1. REGIO – Het is donderdagmiddag druk op de stranden. Meerdere gemeenten, waaronder Noordwijk, Wassenaar en Westland roepen mensen op niet meer naar het strand te komen. Ook zijn in sommige gemeenten toegangswegen en parkeerplaatsen gesloten. Ook is het druk bij het Zuiderstrand in Den Haag. Burgemeester Johan Remkes roept op de drukte en opstoppingen te vermijden. Ook roept hij op recreatiegebieden straks niet allemaal tegelijk te verlaten.
    ‘Vanochtend waren de gemeentelijke parkeerterreinen helemaal vol’, aldus de gemeente Noordwijk. ‘Het heeft geen zin meer om deze Hemelvaartsdag met de auto te komen.’ De gemeente roept mensen op thuis te blijven om zo een teleurstelling te voorkomen. Woensdag kondigde de gemeente Noordwijk al aan dat de parkeerplaatsen op verzoek van de Veiligheidsregio Hollands Midden alleen voor de helft worden opengesteld.

    De gemeente Noordwijk heeft ook de weg richting de Langevelderslag afgesloten vanwege de drukte. Ook de gemeente Wassenaar heeft maatregelen genomen: de strandopgang aan de Wassenaarse Slag is afgesloten voor auto’s en fietsers. Gemeente Westland heeft mensen via Facebook opgeroepen niet naar het strand te komen. ‘Het is te druk waardoor anderhalve meter afstand houden lastig is’, aldus gemeente Westland.

    Even kijken hoe de oploop van besmettingen gaat plaatsvinden na deze versoepeling weten we tenminste waar we moeten zijn om te klagen….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in