Bron: Protestantse Gemeente Noordwijk

Noordwijk – Bij het Windkrachthuis in de Hoofdstraat in Noordwijk hangt sinds kort een voedselkast. Mensen en gezinnen in financiële nood kunnen hier gratis eten of boodschappen uit halen die andere mensen kunnen missen en hebben gedoneerd. De voedselkast is een initiatief van Windkracht 3pt0 in samenwerking met de Protestantse Diaconie.

“Laat er achter wat je kunt missen en/of neem eruit wat je nodig hebt,” dat is het motto van de voedselkast volgens Windkracht 3pt0. Vooral houdbaar eten, shampoo, zeep en wasmiddel is erg welkom.

8 REACTIES

 1. Een mooi initiatief. Ik hoop dat het niet eindigt in een teleurstelling omdat de inhoud van het kastje niet bij de doelgroep komt waar de kast voor is bedoeld.

 2. A.d.Vr. .
  Ik hoop niet dat het weg genomen wordt door mensen die het echt niet nodig hebben !!!!!
  Maar daar kan je niets aan doen ,, dat gebeurt gewoon !!!
  Daar ben ik van overtuigd ,,, hoop ten zeerste dat het goed gaat .

 3. Die kan je beter bij de Digros in de hal neer zetten .Hier in dit dorp wordt met miljoenen gesmeten is dat dan Nodig .Het is een schande .De kloof tussen arm en rijk wordt steeds groter .Zeker in deze gemeente .

 4. Het is mensonterend dat een behoeftige in het openbaar voedsel uit een kast moet halen. Het is een tekortkoming van de gemeente dat dit op deze manier moet. Bij een goed beleid zou duidelijk moeten zijn welke noodlijdenden in aanmerking komen voor extra voedsel-en financiële hulp. Alle (financiële) gegevens van de inwoners zijn bij de gemeente geregistreerd. Gegevensbestanden zijn aan elkaar te koppelen.
  Dan zou hulp op een meer menswaardige manier kunnen plaatsvinden, en geen burgerlijk of kerkelijk initiatief nodig zijn, hoe goed bedoeld ook.

  • Dat is niet helemaal zo. Mensen met een uitkering, of mensen die recht hebben op een sociale huurwoning zijn er idd uit te halen. De groep die net niet in aanmerking komt is moeilijker te traceren. Juist die groep heeft met hoge huren en geen toeslagen te maken en komen nu moeilijk rond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in