Northgo College: tegels eruit, tiny forest erin

Noordwijk – In het kader van ‘omgevingsvisie en duurzaamheid in Noordwijk’ hebben leerlingen van het Northgo College meegewerkt aan het project “Tiny Forest Northgo”.

Lennon Wiarda, Jelmer Bankras en Tamara Tromp (nu 6 vwo) schreven in 5 vwo hun profielwerkstuk over een tiny forest op het schoolterrein. Afgelopen week werd het project gerealiseerd. Tegels van de binnenplaats maakten plaats voor het het tiny forest Northgo. De bomen en planten werden geleverd door SJC en Warmerdam Noordwijkerhout, de gemeente en een bomenspecialist hielpen ook mee.

Voor de overgebleven tegels is een duurzame herbestemming gevonden: daar worden bankjes van gemaakt.

2 REACTIES

  1. Hartstikke leuk en goed bedacht. De jeugd heeft de toekomst. Er zouden meer van dit soort plekken moeten komen in zowel Noordwijk Zee als Binnen. In Noordwijk Binnen ligt momenteel een stukje grond waar aanvankelijk op gebouwd zou worden (Julianahofje), maar ook hier speelt overbevolking in de kern van Noordwijk Binnen met alle gevolgen van dien. En wat zou het een goed alternatief zijn. Een klein stukje bos in de kern van Noordwijk Binnen met ruimte voor vogels en egeltjes en ruimte voor bloemen voor de bijen 🐝 en misschien zijn er wel buurtbewoners die het willen verzorgen, geeft harmonie en saamhorigheid in een buurt….veel beter dan weer betonnen blokken, parkeer- en verkeersoverlast, etc. etc.

  2. Aan zee zijn ook zat plekken waar 1 of meer bomen zouden kunnen staan. Tot nu toe worden er massaal alleen maar bomen gekapt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in