Noordwijk – Het bevreemde de koploper Protos uit Utrecht dat de volleyballers van NOVO slechts 10e op de ranglijst staan. Protos staat als koploper stevig bovenaan en had pas 1 slipper in het seizoen en verloor enkele sets bij andere wedstrijden. De confrontatie met NOVO werd uitgesteld tot afgelopen weekend en bleek een spannende te worden. Het werd 2-3 in sets.
Na de nummers 2 en 3 van de poule te hebben verslagen mocht NOVO deze zaterdag de koploper in Utrecht proberen te verslaan. Dit ging NOVO in de eerste 2 sets goed af. In de eerste set ontliepen beide teams elkaar niet en de heren vochten voor ieder punt. Dit leverde vanaf de eerste set ook spectaculair volleybal op. Halverwege de eerste set wist NOVO uit te lopen met een serviceserie van Tom van de Meer. De voorsprong leverde uiteindelijk ook de 21-25 set winst op. De tweede set bleef spannend tot het einde, maar NOVO trok ook daar met 22-25 aan het langste eind.
De 0-2 voorsprong zorgde voor spanning bij Protos, dat in de 3e set de servicedruk opvoerde. Zo kwamen de Noordwijkers snel op achterstand. Ondanks dat ze zich wisten te revancheren moesten ze Protos laten lopen. Met 25-19 winst voor Protos werd de wedstrijd voortgezet en mocht NOVO proberen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Helaas bleef Protos in de winning mood en ondanks het mooie volleybal werd de set verloren met 25-17. De wedstrijd verdiende een 5e set en de 2 teams vochten voor winst, waarbij de koploper toch aan het langste eind trok.
Protos liet achteraf noteren dat ze het vreemd vonden dat NOVO zo laag geklasseerd staat. Omdat Protos eerder in het seizoen een verzoek tot het verzetten van een wedstrijd heeft gedaan, mogen beide teams maandag 22 januari gelijk weer tegen elkaar aantreden. Deze maal op Sportpark Duinwetering om 21:30. Daarna staat NOVO op zaterdag om 17:30 Zaanstad op te wachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in