Novo wint met 2-3 bij Shot in Culemborg

Noordwijk – De heren van Novo wisten in Culemborg Shot met 2-3 te verslaan. Na vorig jaar twee maal te hebben verloren van de heren van Shot uit Culemborg werd afgelopen zaterdag een eerste revanche behaald.

De eerste set begon NOVO scherp en legde serverend druk op de heren van Shot. Het eerste team van Shot kent wat wisselingen en verjonging in het team. Na de eerste setwinst door NOVO wisten de heren van Shot de servicedruk zelf op te voeren. NOVO liep twee sets lang achter de feiten aan en Shot wist met 2-1 in sets op voorsprong te komen. Vervolgens vochten de Noordwijkers zich terug in de wedstrijd. Coach Rieneke Wielenga voelde een vijfsetter aankomen en wist afwisselend met spelverdelers Jeroen van Eijk en Tim Oortwijn de benodigde variatie in het spel te brengen.

Vervolgens bleek Shot gebroken te zijn en NOVO wist gelijk op 3-9 voor te komen. Ondanks de scherpe en harde aanvallen van Dennis Glasbergen en Tom van de Meer liep Shot alsnog in. NOVO dacht met 9-13 de wedstrijd al bijna gewonnen te hebben, maar wist door eigen fouten Shot toch op 14-14 terug te laten komen. Desondanks overwon NOVO haar eigen fouten na de opgebouwde spanning met 14-16.

Volgende week reizen de Noordwijkers af naar de koploper ZVH uit Zevenhuizen. Een nieuw team in de poule, maar zo aan de stand af te lezen een team met ambities.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in