Noordwijk – Het kostte een vijfsetter, maar NOVO wist het slagveld tegen VCV uit Veenendaal te winnen. Een spannende vijfsetter die helaas zonder publiek gespeeld moest worden, maar waar beide teams een flinke inspanning moesten leveren.

Een slagveld was het in het veld door teamgenoten die elkaar onfortuinlijk raakten of hard geslagen rake ballen, maar ook bij NOVO naast het veld. NOVO moest het namelijk doen zonder Glasbergen en Paulides wegens ziekte en preventieve quarantaine, maar tijdens de wedstrijd moest Tom van der Meer het veld verlaten met een enkelblessure. Daardoor speelde NOVO met een aangepaste opstelling met 6 spelers.

NOVO kende een sterke eerste set. De servicedruk werd opgevoerd en NOVO overklaste de heren van VCV met 25-18. Van der Meer viel aan het begin van de tweede set uit en de enige wisselspeler, spelverdeler Jeroen van Eijk, moest zijn positie invullen. De onwennige opstelling en de servicedruk van VCV kostten NOVO de set met 15-25 verlies. In de derde set kon een gebruikelijke opstelling neergezet worden en kon Van Eijk zijn oude professie van diagonaal oppakken en groeide daarmee in de wedstrijd. Nadat NOVO tegen een achterstand van 3-8 aankeek moest het voor eerherstel vechten en het uitvallen van Van der Meer goedmaken. Met servicedruk en gedegen spel aan het net kwamen de Noordwijkers op 11-11 langszij en wonnen ze uiteindelijk met 25-17. De vierde set liep gelijk op tot 17-17, waarna VCV met één serviceserie het verschil wist te maken en de set won met 20-25. Op Sportpark Duinwetering moest NOVO dus wederom een vijfsetter afwerken en wederom gekscherend het maximale uit de contributie halen. Een set die wederom gelijk op liep en waar VCV zelf een matchpunt in handen had. Door slordige fouten van VCV kon NOVO profiteren en vervolgens de wedstrijd af te maken met een 17-15 setwinst.

De minimale bezetting van NOVO was zeker blij met deze verdiende overwinning, maar kon niet ruim nagenieten aangezien bleek dat ze Van der Meer langere tijd zullen gaan missen. Toch kijken ze weer uit naar de volgende uitwedstrijd tegen het eerste team van Leython op vrijdagavond in Leiderdorp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in