Noordwijk – Een week eerder won NOVO in de Galgenwaard een mooie vechtpot van het derde team van VV Utrecht waar 3 sets met maar 2 punten verschil werd gewonnen, dit weekend kwam het derde team van US uit Amsterdam in actie op Sportpark Duinwetering tegen het vlaggenschip van NOVO. Dit resulteerde in spektakel en desillusie, want NOVO verloor de wedstrijd met 2-3.
De eerste twee sets ging NOVO met US aan de haal en verraste de verdediging constant met het snelle combinatiespel. Waarbij met 3 service series van Dennis Glasbergen, Tom van der Meer en John Klinkenberg de eerste set werd gewonnen met 25-18 en de tweede set kende dezelfde stand. Waar de Noordwijkers dachten gestaag verder te gaan, kreeg het in de derde set met een wisseling van de wacht bij US lastige serviceseries om de oren. NOVO keek al snel tegen een achterstand aan en pas boven de 20 punten wist NOVO langszij te komen door een serviceserie van Klinkenberg. Desondanks wist US met een simpele aanval de set af te maken. Daarna begon een ouderwetse vechtset. Wederzijds werd voor elke bal gestreden en de meest onmogelijke ballen werden door NOVO van de grond gehouden. Tot frustratie van US, maar US wist stand te houden en toch gelijk het eerste setpunt te pakken. De vijfde set kende een dramatische start van NOVO en de Noordwijkers kwamen al snel op 5 punten achterstand. NOVO vocht nog voor wat het waard was, maar kon niet voorkomen dat US de wedstrijd naar zich toe trok met een 12-15 set winst. Een desillusie gezien het hele sterke spel van de eerste twee sets.
Na de top 5 getroffen te hebben ontvangt NOVO nu het lager geklasseerde VCV uit Veenendaal. Deze wedstrijden wordt helaas zonder publiek gespeeld, maar hopelijk kan NOVO zichzelf een dienst bewijzen om te stijgen in de klassering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in