Noordwijk – Na al een paar keer niet de voldoening van de overwinning te kunnen smaken, liep het afgelopen zaterdag gelukkig heel anders voor de volleyballers van NOVO. In een spannende vijfsetter wist NOVO de nummer 2 van de competitie, VV Amsterdam, te verslaan.
Op het voor NOVO ongebruikelijke tijdstip van 17:30 startte wat een spannende wedstrijd zou worden tegen een jonge selectie van de titelkandidaat VV Amsterdam. In de eerste set kon NOVO maar moeilijk een vuist maken. Spelverdeler Pim Mossel had in het begin moeite om de scorende aanvallers te vinden en het snelle en afwisselende spel van VV Amsterdam was NOVO in de eerste set te machtig. Zij zagen de set met 25-18 naar Amsterdam gaan.
Daarna begonnen de Noordwijkers de servicedruk op te voeren en Mossel wist met name Dennis Glasbergen en Sam van Straten goed te vinden. Maar de Amsterdammers bleven NOVO in de nek hijgen en coach Kees van de Meent toonde zijn tactische vermogen met zijn team. De middenaanvallers Joost van Anrooij, Gijs Paulides en John Klinkenberg werden afwisselend in stelling gebracht als blokkerende dia-aanvallers. VV Amsterdam kwam op achterstand in de set en NOVO won de set met 25-19. In de derde set had NOVO meer moeite om tot scoren te komen, ondanks de scherpte van aanvaller Tom van de Meer. De set ging met 25-21 naar VV Amsterdam.
Daarna liep Amsterdam in de 4e set uit tot 12-15 en moest NOVO hard aan het werk om de vijfde set af te dwingen. Jeroen van Eijk werd tevens ingezet als spelverdeler om het spel om te gooien. NOVO wist het roer om te gooien en won de set met 25-23. Het roer werd in dezelfde richting gehouden en Van Eijk en Glasbergen zorgden met hun serviceseries voor een 7-1 voorsprong en NOVO haalde gedegen de wedstrijd binnen met 15-11.
De nodige 3 punten doen NOVO goed, maar de winst op een titelkandidaat nog meer. Volgende week reizen de Noordwijkers af naar Den Haag voor de laatste wedstrijd van 2017 tegen VV Haaglanden om 17:00.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in