Noordwijk – Een goed weekend voor Novo. Dames 1 wint met 3-2 van Punch en heren 1 overwint Waterlanders met 4-0.

NOVO heeft een primeur in de derde divisie heren. Met de nieuwe regelgeving mogen dames meespelen in de regionale derde divisie heren. Bij NOVO heeft de 16-jarige Femke Haasnoot gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en maakte haar debuut bij het eerste herenteam. Wat doe je als het eerste herenteam van de vereniging je als 16 jarige libero van het eerste damesteam vraagt om ook de libero functie bij hen te vervullen. Dan zeg je gekscherend ‘Ja, waarom niet’. Niet wetende dat ze die zaterdag serieus waren om je in te zetten.

Vorige week werd de training in de kantine afgesloten met die vraag. De heren NOVO kennen wat geblesseerde spelers. Zo was al bekend dat Gijs Brasjen dit jaar de liberopositie niet meer zou vervullen en waren de heren niet zeker of Gijs Paulides fit was om te spelen. In ieder geval maakte Martin Hermans met invalbeurten zijn rentree in het eerste team. Daarnaast werd de 16 jarige Femke Haasnoot gevraagd om na haar wedstrijd bij dames 1 ook in het veld te schuiven bij de heren. Dit is mogelijk sinds het voorstel van volleybalvereniging US uit Amsterdam om ook dames in de derde divisie te laten spelen goedgekeurd is.

Met dames 1 werd in 5 sets gewonnen van Punch. Een zwaar bevochten wedstrijd met de setstanden 25-21, 25-27, 19-25, 25-19 die werd afgesloten met een vijfde set waarin Punch gebroken werd met 15-6. Femke nam daarna een moment om de winst te vieren, maar daarna sloot ze aan bij de heren tegen Waterlanders uit Nieuwkoop. Waterlanders kent veel nieuwe gezichten in het team van doorgroeiende spelers uit de vereniging. NOVO had ondanks de aanpassingen in het team weinig moeite met de Waterlanders. Alleen in de derde set liet het Waterlanders terug komen, Waterlanders wist de servicedruk op te voeren. NOVO wist de wedstrijd te winnen met 25-15, 25-19, 25-23 en 25-16. Femke wist zich goed staande tussen de mannen en maakte daarmee een primeur als 16 jarige dame in de heren derde divisie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in