Bollenstreek – In totaal hebben 1147 bedrijven in de Bollenstreek een voorlopige toekenning gekregen in het kader van de NOW-regeling. Het betreft 287 bedrijven uit Noordwijk, 179 uit Noordwijkerhout, 16 uit De Zilk, 171 uit Hillegom, 222 uit Lisse (inclusief Lisserbroek), 96 uit Voorhout, 126 uit Sassenheim en 50 uit Warmond.

Met de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) kunnen bedrijven, die met minimaal 20% omzetverlies zijn getroffen door de coronacrisis, hun personeel doorbetalen. Dit moet zoveel mogelijk banen behouden. Op de toekenningslijst staan veel horecabedrijven, maar ook detailhandel, taxibedrijven, agrarische bedrijven, sportscholen, aannemers en sportclubs. Grote toekenningen zijn er voor hotels als Huis ter Duin (ruim € 1,2 miljoen) en Hotels van Oranje (ruim € 1 miljoen) en voor Keukenhof in Lisse (€ 400.000). Maar ook kleinere bedragen zijn toegekend, zoals € 912 aan een internationaal exportbedrijf in Sassenheim en € 774 aan de Noordwijkse IJsclub.

Alle toekenningen staan op https://now-inzichtelijk.nl/. De cijfers betreffen de eerste aanvraagperiode en kunnen nog veranderen. Na afloop van de tweede aanvraagperiode wordt een definitieve berekening gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in