Noordwijk – De Noordwijkse Reddings Brigade geeft ook dit jaar weer cursussen muizwemmen. De cursus is gratis en toegankelijk voor iedereen vanaf 10 jaar oud met een A- en B-diploma.

Cursisten leren hoe een mui te herkennen en hoe ze er op een veilige manier uit kunnen komen. Geen overbodige luxe: ieder jaar verdrinken voor de Nederlandse kust mensen die in een mui zijn terechtgekomen.

De eerste cursus muizwemmen, die op donderdag 13 augustus wordt gegeven, zit al vol. Op de Facebook-pagina van de Noordwijkse Reddings Brigade wordt aangekondigd wanneer er weer een cursus wordt gegeven.

1 REACTIE

  1. Bij het onderzoek zijn ook muistromingen gesignaleerd die nog niet met onze huidige kennis kunnen worden verklaard. In de Zuidhollandse badplaats Katwijk (vlakbij Noordwijk) zijn de laatste dagen grote visachtigen gesignaleerd in de buurt van muien. Men onderzoekt nu in hoeverre deze zeewezens met hun krachtige staartbewegingen in staat zijn om de muistromen significant te beïnvloeden.

    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://eenvandaag.avrotros.nl/amp/item/hoe-de-muienradar-ons-kan-helpen-tegen-de-gevaarlijke-zeestromen/&ved=2ahUKEwj9w4vEwIvrAhWEzaQKHTcABr0QFjAAegQIBBAB&usg=AOvVaw1Ovp9wow-oHko3syipa_th

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in