Noordwijk – De NRC bericht maandag dat het stil leggen van de bouw van Residence van Oranje de toon zet voor andere bouwprojecten waar kosten fors oplopen. Volgens de krant is de helft van de zeventig appartementen variërend in prijs van 2 tot ruim 8 miljoen nog niet verkocht. De eerste prijsstijging werd door de projectontwikkelaar opgevangen, de tweede verhoging, meer dan 10 procent is een probleem. De bouwsector verwacht meer problemen omdat nu ook de rente stijgt. In Noordwijk gaat het om een totale verkoopwaarde van 300 miljoen, meldt NRC, en de vraag is of het bouwplan wordt aangepast. Zo zouden er kleinere appartementen kunnen komen of nog hoger bouwen. De gemeente Noordwijk meldt in de krant dat daar een nieuwe bouwvergunning voor nodig is.

8 REACTIES

  1. Nieuwe bouwvergunning; hoger bouwen?
    Ze zijn nu vertegenwoordigd in de gemeenteraad en bestuur. Victor Salman adviseur MoBo en mede oprichter Partij voor de inwoners.

  2. Laat ze naar lager bouwen. Alleen wat verkocht is. Prima toch. De Noordwijker wel dit grootheidswaanzin project uberhaubt niet. Iets voor Follow the Money om eens in te duiken, wat er speelt hier… Bij deze getipt.

  3. Mijn hemel het is nog al wat van 2 tot 8 miljoen voor een flat aan zee, wat ik niet begrijp is dat niemand ziet dat de omgeving rondom de vermeende flats zwaar in verval is geraakt 40 jaar niets meer aangedaan. Noordwijk heeft geen grandeur meer ! Ik zou zeggen ga daar éérst maar aan beginnen daar heeft iedereen baat bij!

  4. In het Schuitengat ligt de fundering al die aansluit op het hotel en de achterkant van het bouldvard/beach hotel is al volledig omgeven met damwanden. Volop activiteit dus… lijkt wel alsof er hard gewerkt wordt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in