Foto: Oliver Jenrich

Noordwijkerhout – De atletiekvereniging Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL) organiseerde voor het vierde jaar op rij een trailrun door het mooie Hollands Duin. Met een maximum van 300 inschrijvingen was deze trailrun ver voor genoemde datum vol. De relatief nieuwe trailrun werd afgelopen zondag voor de vierde keer gelopen.

In tegenstelling tot wegwedstrijden gaat het bij een trail meer om het genieten onderweg en minder om een snelle tijd. Het voert over smalle bospaden, met zo nu en dan een obstakel onderweg in de vorm van een omgevallen boom en de vele uit de grond stekende boomwortels.

Dat niet een ieder oplettend is op de goede route bleek wel bij de finish bij de lange afstand van 16 km. De GPS van diverse lopers gaf verschillende afstanden aan. De deelnemers lieten zich niet afschrikken door het frisse weer. Bij de start vroor het 3 graden.

De traillopers werden om 11.00 uur door boswachter Theo Brouwer “weggeschoten”. De te lopen afstanden door het gebied van Hollands Duin en het strand bedroegen 8 km en 16 km, respectievelijk een kleine en grote ronde. Bij de korte afstand van 8 km ging de overwinning bij de dames naar Nathalie Klaassen gevolgd door een tweede plek voor Anouk Klaasen en een derde plaats voor Clasina Jansen. Bij de heren streek Koen de Bakker met de overwinning. Hier werden Yuuki Maruyama en Marcel van Sambeek respectievelijk tweede en derde. Bij de 15 km was het Juliette ten Have die als eerste over de finish kwam. Tweede werd Claudia van Rijn en derde Linda van de Berg (NSL). Bij de heren ging over dezelfde afstand de overwinning naar de Jeroen Zuiderduin. Martijn Steenvoorden van NSL werd kort achter hem tweede en Alfred Roelen (NSL) derde.

De eerstvolgende wedstrijd die de AV NSL organiseert is op 24 februari 2019: Nederstrandloop. Een parcours over strand, door het duin en het bos. Afstanden 7.7 en 15.5 km. Start is bij Nederzandt nabij de Langevelderslag. Aanvang 11:00 uur. Tevens is aan deze open wedstrijd het clubkampioenschap van de NSL verbonden.

De finishtijden zijn te zien op www.av-nsl.nl.

Foto: Oliver Jenrich

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in