Noordwijk – De politieke partijen NZLokaal en Lijst Salman Noordwijk willen alsnog in gesprek gaan met de groepen carbidschieters, die hun hobby al jaren in het buitengebied uitoefenen.

Dat laat gemeenteraadslid Wally Rodenburg (NZLokaal) weten. Doel van dit gesprek is niet alleen, dat de ervaren carbidschieters hun gevoelens kunnen uiten over het carbidschietverbod voor de komende jaarwisseling. Rodenburg hoopt, dat alle raadsleden geïnformeerd kunnen worden over wat dat carbidschieten nou precies inhoudt en welke veiligheidsmaatregelen genomen worden. Zodat in toekomstige jaren het carbidschieten voor de ervaren mensen alsnog weer toegestaan kan worden.

Rodenburg denkt hierbij aan het afgeven van een vergunning door de gemeente aan carbidschieters, die kunnen aantonen dat ze hun hobby veilig kunnen oefenen. Rodenburg: ,,Dan gaat het om groepen, die het al jaren doen; niet de cowboys die wel even met carbid willen schieten. We gaan kijken of we het vanaf de jaarwisseling 2021 – 2022 mogelijk zouden kunnen maken.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in