Foto archief

Noordwijk – De fractie van NZLokaal springt in de bres voor twee mensen die sinds negen maanden in een leegstaande winkel op het Vuurtorenplein wonen.

In een artikel in het Leidsch Dagblad wordt gemeld dat het pand op woensdag 23 december ontruimd gaat worden. Dit gaat volgens NZLokaal in tegen de afspraken die het kabinet met verhuurders maakte om tijdens de coronacrisis woninguitzettingen zoveel mogelijk te voorkomen. Volgens de partij is het extra wrang dat krakers van andere panden op het Vuurtorenplein ongemoeid worden gelaten.

NZLokaal wil van het college van B&W weten of ze bereid zijn de twee mensen een helpende hand te bieden en te voorkomen dat zij dakloos worden.

6 REACTIES

  1. Ik kan daar niet zo’n medelijden met hebben ze zitten daar clandestien herrie te maken en werken doen ze niet ze zien er niet uit .hebben die geen ouders er zit geen ene Noordwijker bij het zij gewoon professionele krakers .Als het even kan moet je wel werken voor je centen .

  2. Dat krijg je als men uit is om zieltjes te winnen voor de verkiezen, dat men zich met dingen gaat bemoeien waar men totaal geen kijk op heeft. Als ze in een pand van de heer v/d Putte zitten laat die het dan ook maar opknappen. Laat het aub de Noordwijkers geen geld kosten.

  3. Dit is idd weer symbool politiek wel de woningbouw in Bronsgeest blokkeren met dit college maar zich zogenaamd wel druk maken om krakers die in een pand zitten van Bever holding.Maar zich niet druk maken om alle Noordwijkse woningzoekenden.Gelukkig komt het moment van afrekenen steeds dichterbij.

  4. Helemaal mee eens, met ijsbeer als politiek zielig meedoen oh oh wat is het erg maar wel sociale woning bouw tegen houden voor bollengrond wat in deze tijd niets meer voorstelt. Wel voor 10 miljoen aan woningbouw contracten afschrijven/weggooien.

  5. Dat de andere panden ongemoeid blijven heeft maar 1 rede . Die zitten in een door de heer van de putten aangespannen bodemprocedure. De gemeente heeft van de putten daartoe gesommeerd. De desbetreffende krakers die ontruimd worden kwamen pas veel later daar wonen nadat de bodemprocedure al liep tegen de officiële bewoners van het plein en staan daarom dus los van de rest van de pandjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in