Hillegom – Tegen een autobedrijf uit Hillegom is maandag door het Openbaar Ministerie een geldboete van € 45.000 geëist vanwege grootschalige belastingfraude bij de import van auto’s. Tegen vier verdachten uit Zandvoort, Diemen en Haarlem zijn gevangenisstraffen tot 32 maanden geëist en tegen twee autobedrijven, waaronder dat uit Hillegom, geldboetes. Het belastingnadeel door de gepleegde fraude is berekend op 750.000 tot één miljoen euro.

De autobedrijven bleken zo’n 70 auto’s te hebben geïmporteerd uit Spanje en Duitsland. De voertuigen werden doorverkocht aan een groothandel, zonder BTW af te dragen. Het OM verwijt alle verdachten, inclusief de autobedrijven, deelname aan een criminele organisatie met als doel het plegen van belastingfraude en valsheid in geschrifte. Het bedrijf uit Hillegom en de feitelijk leidinggevende, een 66-jarige man uit Zandvoort, staat terecht voor onjuiste aangifte omzetbelasting in 2014 en 2015 en het vervalsen van facturen in diezelfde periode. De 28-jarige zoon van deze verdachte was de feitelijke bestuurder van het Hillegomse bedrijf. Hem wordt ook het bezit van pistolen, patronen en busjes pepperspray verweten.

Tegen vader en zoon is respectievelijk 21 maanden en 32 maanden celstraf geëist. Uitspraak wordt verwacht over 14 dagen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in