Participatieavond over de omgevingsvisie, vorig jaar (archieffoto Cock Jue)

Noordwijk – Het gemeentebestuur stelt een Omgevingsvisie op. Dit document wordt de basis van alle toekomstige maatregelen voor de ruimtelijke omgeving, milieu, natuur, verkeer en vervoer, landschap en het culturele erfgoed.

De gemeenteraadsleden kregen dinsdagavond te horen, dat deze Omgevingsvisie mede tot stand is gekomen door de inzet van 150 inwoners en ondernemers. Ook in de komende decennia blijft het belangrijk om de bijzondere waarden van de dorpen en de gemeenschap en de eigen identiteit te behouden. Dat de gemeente Noordwijk een mooie rustige plek in de Randstad blijft, met ondernemerszin en activiteiten op het gebied van bloembollen en de zee.

Enkele raadsleden dachten, dat de Omgevingsvisie wel heel erg gericht was op Noordwijk aan Zee. Maar wethouder Sjaak van den Berg weersprak dit. ,,Ik herken als Noordwijkerhouter niet dat de focus op Nordwijk aan Zee ligt. Noordwijkerhout en De Zilk komen goed in de Omgevingsvisie terug.’’ Volgens de wethouder komt dit mede dankzij de bijdragen aan het participatieproces vorig jaar door de deelnemers uit die kernen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in