Bollenstreek – Bo, de omroep van de Bollenstreek, zit in zwaar weer. Door toegenomen kosten heeft de omroep het zo zwaar dat de twee arbeidskrachten wellicht ontslagen moeten worden. Dat bleek donderdag tijdens een presentatie in een commissievergadering in Noordwijkerhout. Bo werd vijf jaar geleden omroep voor alle vijf gemeenten conform landelijk beleid. Vijf jaar later blijkt dat de omroepbijdrage van de rijksoverheid, die de gemeenten doorsluizen, alleen genoeg is voor de vaste kosten (zonder de huidige 50 uur betaald werk). Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen droegen al extra bij. Een extra bijdrage voor volgend jaar is alleen nog toegezegd door Noordwijk en Teylingen. Bo heeft Lisse en Hillegom daarom om snelle steun gevraagd.​

6 REACTIES

 1. Voor het lokale nieuws en de verspreiding ervan is BO een belangrijk onderdeel. Ik roep Lisse en Hillegom op om bij te dragen, in het belang van de bollenstreek en de diversiteit in de journalistiek.
  Don Verhoeff

 2. Voor het lokale nieuws en de verspreiding ervan is BO een belangrijk onderdeel. Ik roep Lisse en Hillegom op om bij te dragen, in het belang van de bollenstreek en de diversiteit in de journalistiek.

 3. Als we willen dat onze streek op de kaart staat en blijft staan, hoort een regionale omroep daarbij. En natuurlijk liefst een omroep van hoog kwalitatief niveau. Dat kan alleen maar als we BO niet alleen redden, maar ook voorzien van de nodige middelen om (meer) professionals in te huren en de modernste apparatuur en software. Voor een briefkaart op de eerste rang zitten gaat helaas niet. We hebben allerlei fantastische plannen in onze streek, denk aan de brede economische agenda. Laat een kwalitatief hoogwaardige regionale omroep daar deel van uit maken! De omroep kan bovendien een bijdrage leveren door (uiteraard onafhankelijk) de plannen en de uitvoeringsaspecten van die plannen bekend te maken, niet alleen in de regio, maar ook landelijk en internationaal, bijvoorbeeld via social media en het landelijke programma van de regiozenders (regionieuws).

 4. De VVD Lisse is van mening dat BO voor lokaal nieuws en het delen van en informeren over politieke items een grote meerwaarde kan hebben. Daarom hebben wij ook deze week de vraag gesteld aan het college hoe zij er over denkt. Het college staat er positief tegenover mits er goede contractafspraken gemaakt worden. Een gesprek met BO en het college van Lisse komt dus op de agenda.

 5. Maar, wat vinden de luisteraars en kijkers er van? Heeft de omroep genoeg vaste luisteraars of goede kijkcijfers om hun bestaansrecht te claimen? En komen er daardoor de broodnodige reclame inkomsten binnen? Of speelt men kortzichtig met de belastingcenten en kijkt men niet naar de behoefte van de regio?

  Ik ben van mening dat een streekomroep zich om bestaansrecht te claimen moet focussen op informatiestromen. Facebook, twitter, youtube kanalen die dezelfde content promoten als op de oude media zoals tv en lokale radio.

  Dat er tv of radioprogramma’s vol info zijn wil niets zeggen over de journalistieke standaard of de juiste mix van informatie op een voor de doelgroepen aantrekkelijke manier presenteren…en dat is dus precies waar het fout gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in