Bollenstreek – Omroep West en de Bollenstreek Omroep (BO) werken sinds oktober intensief samen. Dinsdag is die samenwerking bekrachtigd met het afleveren van een speciale ‘Omroep West-Bollenstreek Omroep-auto’ op de redactie van BO in Noordwijk.

Verslaggevers van Omroep West werken meerdere dagen per week vanuit de Bollenstreek aan verhalen voor zowel de regionale als de lokale omroep. Een soortgelijk samenwerkingsverband heeft Omroep West ook al met de WOS (Westland), Studio Alphen en Unity.nu (Leidse regio).

‘De journalistiek in Noordwijk, Noordwijkerhout, Teylingen, Lisse en Hillegom krijgt hiermee een impuls, zowel kwalitatief als kwantitatief’, zegt Henk Ruijl, waarnemend hoofdredacteur van Omroep West. ‘En dat is hard nodig in tijden dat de regionale en lokale journalistiek onder druk staat.’ Lokale omroepen hebben het financieel moeilijk, zo bleek deze week weer tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer. Vooral de structurele financiering blijkt voor veel omroepen een probleem.

Met het Regionaal Nieuws Netwerk (RNN) wil Omroep West lokale omroepen in het noorden van Zuid-Holland ondersteunen, zowel met mensen als met middelen. Zo organiseert RNN meerdere keren per jaar workshopdagen, waar medewerkers van lokale omroepen training krijgen in onder meer monteren, filmen en radio maken. De samenwerking werkt ook de andere kant op, zegt Ruijl. ‘Wij profiteren als regionale omroep van de kennis en het netwerk van de lokale omroepen. Daarmee komen we letterlijk dichterbij de inwoners van onze regio.’

Ard Zandbergen, hoofdredacteur van BO, is ‘ontzettend blij met de samenwerking met Omroep West’. ‘Wij kunnen nu ook meer in video aandacht besteden aan het nieuws in de Bollenstreek. Wij zijn grotendeels een vrijwilligersorganisatie en kunnen slechts incidenteel tv maken. Met de kennis en mankracht van Omroep West maken we nu meer online video en tv. We merken dat ons publiek dat enorm waardeert.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in