Omwonenden balen van vissen in vijver bij ’t Oor

Foto: PB

Noordwijk – De populariteit van de visplek op de hoek van de Beeklaan en Jan van Gent leidt tot grote frustraties van de omwonenden. 

In een brief vragen de vijverburen de gemeente om te handhaven. Ze wijzen er op, dat deze kwestie al in 2013 aangekaart werd bij toenmalig wethouder Martijn Vroom. Indertijd heeft de gemeente gemeld, dat er regelmatig gehandhaafd zou worden, maar daar hebben de omwonenden volgens eigen zeggen niets van gemerkt. 

De omwonenden willen een beperking van het aantal uren dat er gevist wordt, minder visplekken langs de vijver, een verbod op tenten en het aanbrengen van begroeiing tussen de oevers aan de zuidkant van de vijver en de wandel- en fietspaden. Dit laatste helpt ook voorkomen, dat jongeren daar langs het water gaan zitten. 

2 REACTIES

  1. Dat begrijp ik wel. Ik loop er 1 a 2x per week en verbaas mij iedere keer weer over het groepje. Hoor ze namelijk al van ver. In Corona-tijd met een groepje zo dicht bij elkaar? Ongepast. Het vreemde is dat je het ziet vanaf de Beeklaan, je zou verwachten dat er genoeg politie/handhavers daar rijden om de jongeren aan te spreken (als ik dit lees is direct beboeten een beter plan)

    Als je daar woont heb je denk ik wel erg veel overlast. Is het niet beter om wat vis uit te zetten bij die vijver bij het Gruenepad? Dat is net wat verder van woningen af.

  2. Je kan je overal wel druk om maken. Mijn zoon zit daar heerlijk te vissen en sommige omwonende staan de hele dag achter het gordijn te gluren om te kijken of ze weer de politie kan bellen. Het is toch nooit goed wat de jeugd doet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in