Beeld: KVDK Architecten

Noordwijk – Omwonenden van het Jan Kroonsplein blijven bezorgd over de invulling van het plein en de omgeving. Dat plan werd onlangs weer actueel bij de gemeente.

De bewonersgroep “Tegengeluid aan Zee” schrijft in een brief aan het college van B&W en de gemeenteraad dat alle procedures nog moeten worden doorlopen. Zij stellen dat bouwmassa en -hoogte van het plan niet passen binnen het bestemmingsplan. Als alternatief stelt de bewonersgroep voor de ruimte op te vullen met pandjes in de stijl en grootte van de nieuwbouw aan de Nicolaas Barnhoornweg.

Tegengeluid wil openheid van zaken over de financiële afspraken tussen de gemeente en de overige grondeigenaren. Ook vragen ze de gemeenteraad streng toe te zien op bewonersparticipatie bij planvorming en om het geldende bestemmingsplan te respecteren.

2 REACTIES

  1. Er wordt geschreeuwd om sociale woningen. Gemeente heeft daar grond in bezit. Ik zou zeggen: parkeerkelder er onder en boven niet meerdan 4 lagen sociale huur. Mooie klus voor Stek. Maar dat wil natuurlijk het college nooit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in