Foto: Jan Kees Vos

Noordwijk – Een voorlopige voorziening en een bodemprocedure. Omwonenden uit de villawijken Duineveld en Breloftpark blijven strijden tegen de aanleg van een landschapspark met daarin een speeltuin voor kinderen. De werkzaamheden zijn echter toch gestart. Bezwaren van omwonenden leidden er toe dat er geen 12 meter hoge lichtmasten komen. De uitspraak in de bodemprocedure heeft de gemeente niet afgewacht, maar ze is voor eigen risico alvast gestart met de werkzaamheden. Het landschapspark met speeleiland ligt tussen de woonwijken Duineveld en het Breloftpark in Noordwijk Binnen. Het is volgens de gemeente uitstekend te bereiken en biedt veel mogelijkheden om te spelen, te ontspannen of actief bezig te zijn. Naar verwachting vindt de afronding van de aanleg plaats tussen mei 2023 en de zomer 2023. Tijdens de werkzaamheden mogen de mensen die er aan het werk zijn alleen via een bouwweg naar het terrein of ze moeten hun auto bij de hockeyvereniging parkeren. Ook is vooraf uitgebreid het groen in kaart gebracht dat verwijderd wordt.

27 REACTIES

  • Ik weet niet wie mijn identiteit heeft ‘gekaapt’ maar ik NIENKE KODDE heb niet op 1 december ‘gelukkig gerechtigheid ‘ gepost!!!

   • Even een mailtje sturen naar de Omroep van de Bollenstreek , Ard Zandbergen , want iedere persoon die reageert wordt zijn of har emailadres geregistreerd.
    Hoop dat deze onregelmatigheden niet meer voorkomen

 1. Bewoners uit de villaparken Duineveld en Breloft park vertonen vaak elitair gedrag en wanen zich boven “het gewone volk te staan!” Het is goed dat met die pretenties van tijd tot tijd korte metten wordt gemaakt en de villabewoners even weer pas op de plaats moeten maken. Dat is gelukkig nu gebeurd.

  • Sorry Arie maar laten we het zuiver houden. Het gaat niet om elitair of ‘boven het gewone volk’ en om villapark-bewoners. Het gaat om het veiligstellen van de laatste stukjes ongerepte natuur en groen in een steeds meer versteende en aangelegde omgeving. Wees blij dat je in Noordwijk woont en zorg er ook voor dat we niet alles aanharken en volstouwen hier!

   • Gelukkig woon ik in Noordwijkerhout, Nienke, en zo vertel ik dat aan de mensen. Ik zou me generen als ik tegen iemand zou moeten vertellen dat ik helaas nu tot de gemeente Noordwijk behoor.

 2. Hebben jullie niks anders te doen daar in die witte buurt het is die lui daar helemaal naar de hooft gestegen wat denken jullie wel .Ik kan ook wel mijn bezwaren op tafel leggen dat jullie met die grote auto’s door het dorp scheuren .Ik denk dat driekwart wat daar woont niet uit Noordwijk komen en die denken dat ze alles te vertellen hebben .Had maar blijven wonen in dat gebied waar je vandaan komt .Ik hoop dat de rechter niet zwicht voor die luis bezwaren die jullie aandragen .En dat er veel jeugd zich daar kan vermaken ja daar hoort een betje herrie bij .Je wist waar je kwam wonen .Veel plezier bij de rechter of hebben jullie daar vriendjes zitten .

 3. Helaas hebben de mensen daar meer middelen als hersenen en denken ze dat alles en iedereen naar hun hand kunnen zetten.

 4. Jammer dat er weer een heel trollenleger uit de kast is gehaald. Hebben jullie niet de moed om onder je eigen volledige naam te reageren?

  • Ik wel hoor Nienke. Wat kan je nu tegen een mooi park met speeltuin hebben? Dat is mooier dan wat er nu aan (natuur) grond ligt. Ik vermoed dat de tegenstanders drogredenen aanvoeren met de argumenten dat een mooi stukje natuur verdwijnt, en het hen eigenlijk gaat om ” de overlast” die zo’n speeltuin met zich meebrengt.

   • Hehe, inderdaad zeg. Laten we het beestje bij de naam noemen; Iedereen die daar een villa heeft gekocht voor 1+ miljoen is nu bang dat ze overlast krijgen van een speelpleintje wat op een paar honderd met weg ligt. Dit was overigens al het plan op het moment dat ze hun handtekening onder het koopcontract zetten. Hou op, het is nu een grote hondenuitlaatplaats!! Nee das fraai.

 5. NIMBY = NIET in MIJN achtertuin
  Ieder weldenkend persoon die een woning aankoopt in een nieuw te bouwen wijk, doet onderzoek of laat onderzoek doen door de aankoopmakelaar naar het bestemmingsplan voor de directe omgeving, zeker bij huizen van deze prijsklasse. Als men dit verzuimd heeft, was men er dus niet van op de hoogte dat er in hun achtertuin een landschapspark zou komen, jammer dan. Niet achteraf ageren, neem je verlies of ga verhuizen naar een stiltegebied.
  Dus eigenaren van de aangrenzende woningen, plaats een erfafscheiding van 2 meter hoog.
  Zonde van alle tijd en energie die de rechterlijke macht (kunnen hun tijd beter besteden aan serieuzere zaken) en gemeenteambtenaren (betaald door ons belastinggeld) kosten.

 6. o ik wel hoor maar jullie komen hier niet eens vandaan en denken alles te kunnen bepalen gelijk. net als die petitie van je . waar mensen op reageerde 90 pct kwam niet eens uit noordwijk die tekende .. allemaal vriendjes en familie van jullie

 7. Hoe kun je hier in hemelsnaam tegen zijn? Landbouwgrond wordt een mooi park met speelgelegenheid. Naargeestige bewoners van het Breloft park. En al helemaal in het Duinenveld. Wonen er net en dan gelijk dwars gaan liggen. Totaal verwerpelijk.

 8. als je zo voor de natuur ben had je nooit in die witte kakwijk of breloftpartk moeten gaan wonen dat was hiervoor ook natuur of bollenland

 9. Gelukkig woon ik in Noordwijkerhout, Nienke, en zo vertel ik dat aan de mensen. Ik zou me generen als ik tegen iemand zou moeten vertellen dat ik helaas nu tot de gemeente Noordwijk behoor.

 10. Goed zo nu weten ze teminsten hoe de echte Noordwijker over hoogmoedige volk denken bouw er als dat park niet doorgaat sociale wonijge die we veel tekort komen .Zal ook wel niet mogen . Lekker verhuizen opgeruimt staat netjes .

  • Ik ben het helemaal met je eens Fred hadden ze er fatsoenlijke wandelpaden aangelegd en op een van de veldjes een speelplaats gemaakt dan was het ook mooi geweest.

 11. Prachtig zo’n speelplek. Bewoners daar moeten niet zeuren. Was al bekend voordat ze er gingen wonen!! Korte metten mee maken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in