Foto PB

Lisse – De grote zorgen rondom de bouw aan de Ruishornlaan bij de Greveling zijn niet afgenomen bij buurtbewoners. Donderdag spraken verschillende Lissenaren de raad aan over de plannen tijdens de raadsvergadering.

In dit plan staat het voornemen om te bouwen voor jongeren en senioren aan de Greveling tot maximaal zesenhalf verdiepingen. De bewoners zijn ‘teleurgesteld en boos’ over het verdwijnen van een historische plek en een kleine ruimte voor groen. Ook is er weinig ruimte voor parkeerplaatsen in de plannen, waardoor inwoners vrezen voor overlast in de buurt.

Een grote meerderheid binnen de raad snapt de zorgen van de inwoners, maar ziet de woningnood in Lisse als een groter probleem. Verschillende oppositiepartijen zijn kritisch. Zij vinden dat er al op genoeg andere plekken gebouwd wordt en de VVD ziet graag een Greveling die toegankelijk is voor iedereen. De wethouder benadrukte donderdag dat dit plan alleen een eerste schets is. Het is nu aan de initiatiefnemers, de omwonenden en andere belanghebbenden om samen de plannen verder uit te werken. Begin 2022 hoopt de wethouder deze gesprekken te starten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in