Het kantoor van ISD Bollenstreek zit in Lisse. Foto: Google Maps

Bollenstreek – Dat de Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek (ISD) zelf klachten over het eigen functioneren afhandelt en geen onafhankelijke klachtencommissie heeft, bevreemdt het Teylingse CDA-raadslid Sybrinne de Vries.

De ISD is de sociale dienst van de Bollenstreek-gemeenten Teylingen, Lisse, Hillegom en Noordwijk. Indien een cliënt van de ISD een klacht heeft over het functioneren van of een behandeling door de dienst, kan daarover een klacht worden ingediend. Deze wordt echter afgehandeld door de ISD zelf. CDA-raadslid Sybrinne de Vries vindt dat dit niet door de ISD, maar door een onafhankelijke klachtencommissie dient te gebeuren. Dat liet zij maandag weten in de vergadering van de Teylingse raadscommissie Welzijn. Ze is bang dat cliënten die een klacht hebben er soms van afzien om deze in te dienen omdat men als cliënt immers afhankelijk is van de ISD. Ze zouden het dan moeilijk vinden om een klacht in te dienen vanwege de afhankelijke relatie.

Volgens de Teylingse wethouder Arno van Kempen is voor deze manier van klachtenafhandeling gekozen zodat de ISD zelf in staat kan worden gesteld om een eventueel gemaakte fout te herstellen. Mocht dat niet naar tevredenheid zijn gebeurd, dan kan een cliënt altijd daarna naar een andere instantie om de klacht daar voor te leggen. Uiteindelijk kan zelfs de Nationale Ombudsman een besluit nemen over een ingediende klacht. Volgens hem is dit een werkwijze die ook elders voorkomt. Wel liet hij weten dat hij de opmerking van De Vries met de ISD zal bespreken.

1 REACTIE

 1. Hallo bo :
  Ik had een goede baan en die baan werd uitbesteed dus op mijn leeftijd voor mij zelf begonnen omdat ik 47 jaar hard hebt gewerkt en niet een dag in een uitkering gezeten , maar ik werd ziek Reuma en Duprutren en kon mijn vak onmogelijk nog uitvoeren dus bij ISD terecht gekomen en kreeg een wwb uitkering maar wij woonden in Oosthout in een te dure huur woning dus de consulent mevr Otten van ISD verteld ons dat wij daarom 350,- extra krijgen voor de hoge huur maar vergeet ons mede te delen dat die aanvulling voor 5 maanden zou zijn dus heb ik mevr Otten over iets anders aan de telefoon en zegt mij , ik zie op het beeldscherm dat U deze maand voor het laatst die aanvulling heeft gekregen , Toen begon ons probleem met spoed naar de woningbouw en ingeschreven bij Rijnland en met een Financiele urgentie verklaring een seniorenwoning gevonden in Benthuizen maar door mijn ziekte duurde de verhuizing en schilderen en laminaat leggen maanden
  In die tijd kregen wij brieven van ISD dat wij alle formulieren weer moesten indienen die zij kort daarvoor van ons hebben verkregen maar wij woonden nog in Voorhout en waren bezig in Benthuizen met opknappen van de woning waar een mevrouw van 85 jaar in had gewoond .
  Toen kregen wij bericht van de gemeente Alphen ad Rijn dat wij ons moesten inschrijven en gedaan toen heeft de ISD dan ook direct de uitkering stopgezet zonder overleg ,dus weer een probleem mede wij nog steeds in Voorhout woonden ivm opknappen nieuwe woning .
  Gelukkig heeft gemeente Alphen ad Rijn ons een goede uitkering met terugwerkende kracht gegeven en die vertelde ons ook dat wij de verkeerde uitkering van ISD hadden gekregen .

  Doordat het best wel lang ging duren heb ik dan ook de ISD opgebeld en het uit gelegen dat alles nog ingepakt stond dus ook de PC en printer om de formulieren te copieren en of zij nog even wilde wachten daarop en tot twee maal toe aan de telefoon gehad , Niets meer vernomen en toen een brief van Alphen ad Rijn dat ISD beslag had gelegen op onze uitkering dus bellen schrijven totaal geen zin je vecht tegen een muur .

  Afgelopen Mei met pensioen gegaan met een AIO aanvulling door lage AOW , Dus maanden niets gehoord van ISD dus kregen wij hoop na 7 jaar geen vakantiegeld en maandelijks beslag op uitkering maar dat werd door ISD weer de grond in geboord en kregen wij van SVB brieven dat ISD beslag op mijn AOW en pensioen had gelegen dus een bezwaarschrift ingediend bij ISD maar werd afgewezen .
  Dus nu weer een bezwaarschrift ingediend bij ISD maar beslag gaat gewoon door omdat wij al bericht hebben van SVB .
  Dus nu met gemeente Alphen ad Rijn bezig hierover PS . dat zijn mensen die je wel begrijpen en hun inzetten voor hun burgers .

  Deze mensen bij ISD tonen totaal geen greintje medeleven en totaal geen begrip voor onze situatie totaal niet zij moet nu weer voor jaren 140,0 per maand van ons AOW en beslag op vakantiegeld omdat wij de complete uitkering moeten terug betalen . Dus weer minimaal 8 jaar geen vakantiegeld en ruim 30.000,- moeten terug betalen van een klein AOWtje .
  Morgen een afspraak met gem Alphen over onze financiele problemen dus afwachten maar .

  Mijn partner is dit jaar en vorig jaar in de nacht afgevoerd met een ambulance door zware astma aanval dus vorig jaar 385,- eigen risico aflossen en dit jaar idem en diversen medicatie zelf betalen dus alles aflossen en onze koelkast leeg en soms voor weken .

  Sybrinne de Vries heeft gelijk dat is hetzelfde als een slager zijn eigen vlees keurt maar is nog niet alles zij zijn ook nog zelf deurwaarder zij hebben alles in eigen macht voor beslag leggen .

  Zei schrijven ook dat ik geweigerd hebt de stukken in te dienen wat dan ook zeker niet het geval is .
  Dit is geen zielig verhaal maar naar waarheid geschreven .

  Sorry voor het lange verhaal maar wij zien geen uitweg meer in deze .
  Dank voor uw aandacht .

  MVG .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in