Noordwijk – Behoud de ondergrondse containers in de wijk Offem Zuid. Dit pleidooi houdt Kim van Eeden (Lijst Salman Noordwijk) richting het college van burgemeester en wethouders.

Eerder bleek, dat de ondergrondse containers in deze wijk vol zaten met afval, dat beter gescheiden had kunnen worden. VanEeden vindt, dat dit niet alleen de schuld is van de bewoners: ,,Op het moment dat de 113 huizen in fasen werden opgeleverd zijn er momenten geweest dat er wel 80 huishoudens gebruik moesten maken van één container, omdat er nog geen bestrating lag. Vindt u het dan redelijk dat u het afvalscheidingsgedrag hebt beoordeeld op een moment dat niet representatief is voor de echte situatie?’’

Van Eeden pleit ervoor, dat de inwoners ‘extra tijd en een eerlijke kans krijgen om hun afvalinzameling gedrag met elkaar te verbeteren’. ,,Ik heb begrepen dat ze een groepsapp hebben aangemaakt om het gezamenlijk op te pakken, omdat ook zij liever ondergrondse containers zien dan bakken naast het huis.’’ Het college zal deze vragen binnenkort beantwoorden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in