De vuurtoren van Noordwijk. Foto: Rijkswaterstaat

Noordwijk – Maandag wordt gestart met het opknappen van de Noordwijks vuurtoren aan de Koningin Wilhelmina Boulevard. Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen de werkzaamheden naar verwachting zes weken gaan duren.

In de komende periode wordt de buitenkant van de Noordwijkse vuurtoren geverfd. Een schilder brengt een nieuwe witte verflaag aan en voegt extra bescherming toe, zodat de kleur langer meegaat. Rijkswaterstaat knapt dit jaar zes van de negentien Nederlandse vuurtorens op, omdat dit uit onderzoek noodzakelijk bleek.

De gemeente Noordwijk geeft aan de opknapbeurt een ruimtevaarttintje. Op de steigers rond de vuurtoren komt een doek te hangen met de afbeeldingen van een raket, allemaal in het thema van ‘Noordwijk City of Space’. Wie vanaf de Quarles van Uffordstraat naar de vuurtoren kijkt ziet volgens de gemeente een Europese Ariane-raket gelanceerd worden.

Foto: website gemeente Noordwijk.

3 REACTIES

  1. Wat is er mooier voor een Noortukker om vanaf de Q.van Uffordstraat richting “de Wurft” de Vuurtoren te zien(wel goed onderhouden!)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in