Noordwijk – De ondernemers zijn boos over het verdwijnen van ruim veertig tijdelijke parkeerplaatsen aan de Maarten Kruytstraat. Dat er pas in augustus mogelijk nieuwe parkeerplekken aan de Schoolstraat worden aangelegd, vinden zij niet voldoende, omdat de huidige plekken al op 14 april weggaan.

Maarten van den Berg, voorzitter van Noordwijk Shopping Centre laat dit weten in een brief aan het college van burgemeester en wethouders. Volgens hem waren de tijdelijke plekken bedoeld als vervanging voor de verwijderde parkeerplaatsen aan de Rudolf Tappenbeckweg. Het college gaf eerder aan, dat het weghalen van die plekken volgens tellingen geen parkeerproblemen zal opleveren.

Van den Berg bestrijdt dit: ,,De parkeervraag rondom de kern is niet het grootst in de nachten (toen de parkeertelling is uitgevoerd, red.), maar juist op de zaterdag- en zondagmiddag.’’ Dan worden die plekken allemaal gebruikt, aldus de voorzitter. Hij roept het college op om de ondernemers ‘niet met nog meer problemen op te zadelen’. ,,Onze bezoekers komen in 80% van de gevallen met de auto. Door het huidige tekort aan parkeerplaatsen nog verder op te laten lopen, kunnen wij minder bezoekers ontvangen. Dat is nadelig voor de bestedingen, die wij zo hard nodig hebben om de COVID-19 problemen enigszins het hoofd te kunnen bieden.’’

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in