Havenstraat Noordwijkerhout -Archieffoto Eline van Egmond

Noordwijk – De ondernemersverenigingen Noordwijk Shopping Centre, Winkeliersvereniging Noordwijk Binnen en Noordwijkerhout Centrum maken zich zorgen over een door de gemeenteraad aangenomen motie om woningen mogelijk te maken in leegstaand vastgoed. Dat laat Pieter van der Geest, Voorzitter NOV Noordwijkerhout, weten in een brief aan de gemeenteraad.

Hij stelt onder meer: ,,Wij zijn als vertegenwoordigers van de drie winkelkernen met de gemeente en vastgoedeigenaren in overleg om tot een breed gedragen Retail- en Horecavisie te komen. Deze visie moet richting geven aan ontwikkeling van de drie winkelgebieden en de daarbij behorende horeca in de gemeente Noordwijk. Er wordt in de visie uitgegaan van drie afgebakende gebieden waar de focus op winkels met ondersteunende horeca moet liggen. Daarnaast is er een horecaconcentratiegebied op de Koningin Wilhelmina Boulevard waar de focus op horeca moet blijven liggen.’’

Van der Geest waarschuwt: Uit onderzoeken is gebleken dat als de winkelstraten en de Koningin Wilhelmina Boulevard onderbroken worden door woningen, het niet helpt om deze gebieden aantrekkelijk te houden voor het winkelend publiek. Door onderbreking van winkels vallen er delen van winkelstraten stil, waardoor het lastig wordt om de randen van de winkelstraten levend te houden. Gebleken uit het verleden is dat winkelpanden die zijn omgebouwd tot woningen nooit meer tot winkels worden teruggebouwd. Transformatie van lege winkelpanden naar woningen zal de kernen eerder verzwakken dan versterken.

Hieronder de brief van de ondernemers:

3 REACTIES

  1. Voor iedereen van boven de 60 is het fenomeen wonen en winkels in een straat niet nieuw ,toen ik jong was waren er in de Kerkstraat en de Hoofdstraat in Noordwijk ook woonhuizen en winkels (in de Hoofdstraat zelfs een school ).

  2. Beste Bo, Als luider van de Noodklok het volgende, jullie verspreiden onjuiste informatie en dat is zeer kwalijk. In mijn rol als voorzitter van de Noordwijkerhouts ondernemers heb ik inderdaad een brief geschreven aan het College en de Gemeenteraad. De strekking van deze brief was echter geheel anders dan u schreef op BO. Wij zijn hard bezig om met de Gemeente en de drie winkelkernen tot een breed gedragen Retail en Horeca visie te komen. Deze visie moet juist de winkelgebieden versterken wij zijn erg positief over deze visie en de inspanningen die de gemeente hierin beloofd. De aangenomen motie die de gemeenteraad afgelopen raadsvergadering aan nam heeft de strekking om leegstaand commercieel vastgoed om te bouwen naar woningen. Een initiatief wat zeer is toe te juichen en zal helpen de woningnood te verlichten. Waar wij aandacht voor vroegen in onze brief is de aangenomen motie en Retail en Horeca op elkaar af te stemmen waardoor de winkelgebieden niet onderbroken worden door woningen maar er ook geen onnodige panden blijven leegstaan. Wilt u het bovenstaande artikel aanpassen en de juiste context vermelden. Of beter plaats de brief in zijn geheel zonder aanpassingen in de tekst

  3. Iedereen die jong is laat het thuis bezorgen en dat wordt nu nog erger in deze tijd de mensen zijn niet meer te dwingen om naar de Kerkstraat of Hoogstraat te gaan en als ze gaan shoppen dan naar Lisse of Leidschendam gratis parkeren en alles bij de hand .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in