Ondernemers sturen wensenlijst naar gemeente

Noordwijk – De Noordwijkse Ondernemers Vereniging NOV heeft een wensenlijst opgesteld voor de gemeente. Inwilliging van hun verzoeken moet de door de coronacrisis geleden schade enigszins verzachten.

Zo vraagt de NOV om verlaging of kwijtschelding van de onroerendezaakbelasting voor ondernemers met een bedrijfspand en de precariobelasting op uitstallingen en terrassen. Ook willen ze dat de gemeente de kosten van het inhuren van de ATC, die toeziet op naleving van de coronaregels in de winkelstraten van de ondernemers overneemt. Voor de strandondernemers vraagt de NOV om pachtverlaging voor de periode dat ze gedwongen gesloten waren. Ook vragen ze of de exploitanten van de niet permanente strandpaviljoens, deze komende winter mogen laten staan. Ze zouden gesloten blijven, maar het zou enorm schelen in afbraak- en opbouwkosten. Voor de terrasuitbaters wordt gevraagd om tijdelijk meer ruimte te krijgen, zodat zij toch een “normaal” aantal tafels en stoelen kunnen plaatsen. Ook voor het plaatsen van windschermen op het strand wordt dit jaar aan weerszijden 10% extra ruimte gevraagd.

Tenslotte vraagt de NOV of de gemeente zich samen met de ondernemers wil blijven beijveren om de consumenten aan te sporen vooral lokaal te blijven kopen en niet online.

3 REACTIES

  1. Graag ook verlaging of kwijtschelding belasting voor alle inwoners.
    ATC (altijd tekort cash) heeft meer dan genoeg geld (tonnen!) overgehouden (geld van de gemeente) aan de parkeerinkomsten van het parkeerterrein aan de Langevelderslag.

  2. En korting voor de mensen die door ondernemers op straat gezet zijn en waar moeten de mensen zitten als het vrije strand nog kleiner wordt het moet niet tegek worden .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in