Noordwijk – Slechts elf ondernemers uit de gemeente Noordwijk hebben een aanvraag ingediend voor gemeentelijke steun.

Vorig jaar besloot de gemeenteraad om 1 miljoen euro beschikbaar te stellen aan de noodlijdende ondernemers. Zij konden maximaal 15.000 euro aan gemeentelijke steun ontvangen. Een meerderheid  van de raad besloot toen, dat dit geld geen gift kon zijn, maar een lening moest worden.

Hierdoor daalde het animo onder de ondernemers enorm. Wethouder Roberto ter Hark liet weten naar aanleiding van een vraag van raadslid Toon van Tol (PUUR): ,,We hebben elf aanvragen binnengekregen voor 15.000 euro. Dus totaal wordt 165.000 euro gevraagd. Sommige ondernemers zien af van de aanvraag, omdat de gemeente een extra schuldeiser zou worden. VVD-fractievoorzitter Michael van Dormolen is van plan een voorstel in te dienen om het leenbedrag toch als gift en niet als lening te verstrekken.

2 REACTIES

  1. Op de eerste plaats heb je weinig aan een lening. De schuldenlast wordt op die manier alleen maar groter. Daarnaast wordt er een waslijst aan vragen gesteld en moet je allerlei gegevens overleggen zoals jaarrekeningen, etc. Op deze manier werkt het natuurlijk niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in