Herenstraat in Voorhout

Voorhout – Er komt een nader onderzoek naar het autoluw maken van de Herenstraat in Voorhout.

Op verzoek van de ChristenUnie zal het college van burgemeester en wethouders gaan onderzoeken of er aanvullende maatregelen nodig zijn om de verkeersintensiteit in de Herenstraat in Voorhout te verminderen. De fractie van de ChristenUnie had daartoe donderdag een motie ingediend in de gemeenteraadsvergadering, die werd gesteund door mede-indieners D66, VVD en Trilokaal. Volgens fractievoorzitter Frans Nederstigt houden de raad en B&W onverkort vast aan het voorstel om de Herenstraat autoluw te maken zoals dat in de enige tijd geleden aangenomen Centrumvisie staat beschreven. Als uitgangspunt wordt gehanteerd dat er een maximaal aantal verkeersbewegingen van 4500 per etmaal in de straat zal plaatsvinden. Indien de openstelling van de noordelijke randweg in Voorhout niet leidt tot de gewenste vermindering van het aantal verkeersbewegingen, dan is volgens Nederstigt het nemen van aanvullende (verkeers)maatregelen noodzakelijk. Zijn motie riep het college op om in de aanloop naar het openstellen van de noordelijke randweg nu al onderzoek te doen naar aanvullende maatregelen voor het verminderen van de verkeersintensiteit in de Herenstraat. Dit dient te gebeuren  in samenspraak met ondernemers en inwoners.

Behalve de indieners van de motie kon ook de PvdA zich in het voorstel vinden. De andere partijen stemden tegen de motie omdat zij het niet nodig vinden om 10.000 euro voor het onderzoek uit te trekken. Dit onder andere omdat er al eerdere rapporten over het verkeer in de Herenstraat zijn opgesteld (Groen en Leefbaar Teylingen) of omdat men tegen de extra kosten voor het onderzoek is (CDA). Overigens kon wethouder Marlies Volten de motie ondersteunen.

1 REACTIE

  1. Dit horen we al jaren! En ondertussen verandert er helemaal niets en blijft het een grote puinhoop in de Herenstraat. Vrachtwagens die hun wagen gewoon op de weg zetten, ongeduldige automobilisten die er dan langs willen en niet schuwen om fietsers of voetgangers hierbij bijna aan te rijden. En dan vergeet ik de automobilisten die te lui zijn om een stukje te lopen en het liefste hun auto in de winkel willen parkeren. Op de fiets voel ik mij absoluut niet veilig in deze straat. Er wordt alleen niets gedaan aanhef probleem, de gemeente praat of denkt alleen maar over oplossingen. Dit doen ze al jaren……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in