Teylingen – De griffie van de gemeenteraad van Teylingen onderzoekt of het eventueel mogelijk is dat de raad na de zomer weer ‘gewoon’ kan gaan vergaderen.

Sinds het uitbreken van de coronacrisis vinden alle commissie- en raadsvergaderingen in de gemeente Teylingen digitaal via internet plaats. Hoewel dat over het algemeen goed verloopt bestaat wel de wens om zo gauw dit mogelijk is weer ‘gewoon’ bij elkaar te komen om te vergaderen. De griffie van de gemeenteraad onderzoekt daartoe momenteel de mogelijkheden. In verband met het anderhalve meter afstand houden zullen de vergaderingen echter niet in de raadzaal kunnen plaatsvinden. De griffie kijkt daarom naar andere mogelijkheden in de gemeente, zoals de zaal van Het Onderdak in Sassenheim en de grote zaal van Het Trefpunt in Warmond. Wel zijn daaraan de nodige extra kosten verbonden, omdat de vergaderingen ook via internet uitgezonden worden. Volgens een opgave van de griffie zou dit zo’n 7000 euro per vergadering gaan kosten omdat hiervoor het nodige materiaal met personeel ingehuurd moet worden. Nog niet bekend is of de raad bereid is deze extra kosten voor zijn rekening te nemen.

Overigens zijn niet alle raadsleden voorstander van het weer fysiek bij elkaar komen, omdat enkele raadsleden in deze coronacrisis contact zoveel mogelijk willen vermijden.

1 REACTIE

  1. Dat kan vast met bijv schermen ook wel in de raadszaal. bizar om daar € 7.000,- extra per vergadering voor uit te gaan geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in