Noordwijkerhout – Het onderzoek naar een nieuwe Schelft is openbaar. Zoals gemeld door wethouder Sjaak van den Berg zou het rapport woensdag beschikbaar komen. Donderdagavond is er een informatiebijeenkomst voor de gemeenteraad. Het rapport dient dan als basis. In het rapport zijn meerdere varianten opgenomen met als keuzemogelijkheden vooral verschillende inrichtingen van het zwembad en de theaterzaal. De varianten voor een nieuwe Schelft kennen ook andere kosten, die lopen uiteen van 10.920.000 tot 22.570.00. Een reservering voor vervanging van de Schelft was er niet. De uitkering van de verzekering en een bestaande onderhoudspot worden wel besteed aan een nieuwe accommodatie, totaal gaat het om 5 miljoen. Ook gaat men uit van een medisch centrum dat door private partijen wordt gefinancierd, dat scheelt ook 655.000 euro.

Er is gekeken naar een nieuwe Schelft met de huidige functies. Uit gesprekken met gebruikers zijn voorkeuren gekomen. Voor het zwembad gaat de voorkeur uit naar een bad met de landelijke C-status: dat is geschikt voor regionale wedstrijden. Voor de sporthal is de voorkeur voor de maten 48meterx28meterx9meter. Voor de theaterzaal wordt de zaal van ’t Onderdak als voorbeeld gezien. De huidige locatie komt als beste uit de bus, de andere plekken die onderzocht zijn worden niet bekend gemaakt. Om het gehele complex zou water en groen moeten komen. Volgens de huidige parkeernormen is er straks een tekort, daar moet nog een oplossing voor komen. Het moet een gebouw worden dat multifunctioneel van opzet is, dus geschikt voor recreatie, onderwijs, zorg, welness en leisure. Het is nu aan de gemeenteraad om keuzes te maken. Dat gaat donderdag nog niet gebeuren, die vergadering is vooral bedoeld om informatie uit te wisselen.

Klik hier voor het rapport

Lees hier alle berichten over de Schelft.

4 REACTIES

  1. Dat zou mooi zijn er is toch geld zat in Noordwijk kijk maar wat ze allemaal doe alleen al op zee miljoenen gaan remover de balk .En NE hout aan de achterst ti .De schelft is voor heel N w Hout en die parkeerplaatsen van miljoenen voor lui die hier niet wonen.Wat is nu belangrijker.

  2. En dan zegt de VVD dat het een verkiezing stunt is van mvr Heemskerk Die VVD is niets anders aan het doen voor dat rijke volk .Het heeft toch al lang genoeg geduurd er gebeurt helemaal niks .Als ze een politie bureau kopen is er geld algeven ze het twee keer uit parkeerplaatsen bij me kaar 8miljoen .Daar zijn ze het zo over eens .

  3. En nou nog ff in beter en duidelijker Nederlands Klaas! Niemand snapt wat je nu eigenlijk wil zeggen!

  4. Nou André het gaat over de schelft waarom moet dat zo lang duren .Er worden miljoenen uit gegeven maar als je niet alles lees wat er gebeurt in de Noorwijkse politiek dan snap je het niet . Blijven lezen want er is wat loos in Noordwijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in