Een van de bestaande sporthallen (foto: Stiwa)

Teylingen – Wethouder Arno van Kempen (D66) is bereid om te onderzoeken wat de voors en tegens zijn van de bouw van een nieuwe sporthal in Teylingen. Hij deed deze toezegging maandag tijdens de vergadering van de raadscommissie Welzijn.

De leden van de raadscommissie toonden zich kritisch over het voornemen van het college van burgemeester en wethouders om de bestaande sporthallen niet uit te breiden of te vernieuwen. Voor de Voorhoutse basketbalvereniging Forwodians en de Sassenheimse volleybalvereniging VCS was dat voornemen van B&W aanleiding om in te spreken tijdens de vergadering, om de commissieleden te wijzen op de nadelige gevolgen die dit voor hun verenigingen zou hebben. Zo is sporthal De Schans in Voorhout eigenlijk te klein voor de wedstrijden van Forwodians, en kan VCS niet aan actieve ledenwerving doen omdat men in sporthal De Wasbeek in Sassenheim op de maximaal beschikbare capaciteit zit.

Beide verenigingen konden op de sympathie van de commissie rekenen, waarna Van Kempen de toezegging deed om op een rijtje te zetten wat de bouw van een nieuwe sporthal zou betekenen. “Wat de wethouder Financiën hiervan denkt is een tweede”, liet de wethouder wel aan de commissieleden weten. Hij zal ook de sportverenigingen bij het onderzoek betrekken, beloofde hij.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in