Noordwijk – Er komt een onderzoek in Noordwijk naar warmtebronnen. Dat is het gevolg van een motie van Puur Noordwijk donderdag ingediend tijdens de raadsvergadering. De partij werd getipt dat er onder het NAM-terrein aan de Leeweg (tegenover Beuk) een warmtebron aanwezig is. Puur Noordwijk ziet dat als een kans om deze vorm van energie toe te passen op de nabijgelegen nieuwbouwlocatie Bronsgeest. Afgesproken is om daar geen aardgasvoorzieningen aan te leggen. Mogelijk kent Noordwijk nog meer warmtebronnen en daar gaat nu onderzoek naar gedaan worden. Wethouder Dennis Salman was blij met de motie. Hij wees er op dat voor Bronsgeest gekeken wordt naar nog meer milieuvriendelijke vormen van energie.

4 REACTIES

  1. Boring noordwijk 1 is geboord eind 1955 tot een diepte van 1078 meter, waar een formatie is die gashoudend is op de plaats waar nu de huidige jachthaven ligt.

    Boring noordwijk 2 is geboord eind 1983 tot een diepte van 2940 meter, 40 meter in de rotliegendes formatie, maar waterhoudend.
    Tijdens de boring van nwk2 is de gashoudende laag weer gepasseerd, deze is in november 1984 getest. In juni 1985 is het boorgat onder de gashoudende laag volgepompt met cement.
    Als dit weer wordt opengemaakt en afhankelijk van de productie capaciteit van de rotliegendesformatie kan er heet water geproduceerd woorden van ongeveer 90 graden Celsius. Verdere informatie op nlog.nl

  2. NWK 1 is geboord eind 1955 tot een diepte van 1078 meter met als resultaat gas. NWK 2 is geboord eind 1983 tot een diepte van 2970 meter in de rotliegendes formatie(Slochteren gas) hier echter waterdragend met een watertemperatuur van +/- 90 graden Celsius. Boring is getest op productiecapaciteit van de gashoudendende laag in 1984 op +/- 1100 meter. In juni 1985 is de boring onder de gashoudende laag volgepompt met cement. Informatie hierover is te vinden op nlog.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in