Voorhout – Aan de Jacoba van Beierenweg in Voorhout hangt een vlag met een citaat van Adolf Hitler in de voortuin. De vlag zorgt voor ophef in de gemeenteraad van Teylingen en op donderdag hebben alle partijen in de raad de vlag ‘onwenselijk en onnodig pijnlijk en grievend’ genoemd. Aan de vlag hangt een rode boerenzakdoek, het teken van de boerenprotesten. Het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar de vlag.

‘Deze vlag is onnodig pijnlijk en discriminerend ‘, stelt de gemeenteraad van Teylingen. “De voorman van Farmers Defence Force Mark van den Oever heeft bij herhaling de Holocaust vergeleken met de situatie van de boeren nu. Deze vlag gaat daar volledig in mee, het versterkt het geschapen beeld door deze boerenprotestleider”, aldus Ruben Kroeze van D66 Teylingen. De gemeenteraad van Teylingen heeft een tekst unaniem aangenomen waarin zij uitdrukkelijk zeggen dat deze vlag onwenselijk is en onnodig pijnlijk en grievend. De raad zegt; ‘wij willen dit niet in Voorhout’.

Burgemeester Carla Breuer heeft de raad gemeld dat het Openbaar Ministerie onderzoek doet naar de vlag, ze kijken ook of er strafrechtelijke vervolging kan plaatsvinden. ‘Daarmee opent ruimte voor aangifte’, aldus Breuer. Hier wordt de burgemeester later over geïnformeerd.

7 REACTIES

  1. Is het toegestaan er een brandende lucifer onder te houden?

    Dat hoeft niet , hij staat naast en lantaarnpaal , dus heeft altijd licht.

  2. Als de naam van Hitler niet onder het citaat zou staan kraait er geen haan naar. In de kern bevat het citaat een waarheid.

    • Alsof het ze om die boodschap gaat. Zo’n citaat gebruiken en dan zo’n hart eronder is gewoon provoceren. Want kijk, je hebt nu lui die het verdedigen zoals jij Arie. Wat, ga je straks nog doodleuk vertellen dat we niet zo slecht over Hitler mogen praten omdat hij ook een paar dingetjes goed heeft gedaan?
      Negeer de daadwerkelijke boodschap maar hoor en zorg vooral dat je omgeving weet hoe jij erover denkt. Hang misschien ook die vlag op? Enige positieve van dit soort acties is dat je gelijk weet wat voor soort mensen het zijn. Makkelijk om dan die nazi sympathisanten te ontwijken.

  3. Ik verdedig geen provocatie. Ik sta alleen achter de tekst. Dat u mij een nazisympathisant noemt is ronduit beledigend. U gooit een aantal zaken helemaal door elkaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in