foto PB

Noordwijkerhout – Werden bewoners van de Arena nu wel of niet belemmerd in hun ijsplezier? Het antwoord op die vraag bleef onduidelijk, dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Raadslid Jaap de Moor (Bruisend Noordwijk) gaf aan, dat bewoners vorige week een stukje grasland tussen de woningen onder water had gezet om daar een ijsbaantje te creëren voor de eigen kinderen in de leeftijd tot 12 jaar. Het ijsbaantje had het formaat van een flinke woonkamer en vanaf donderdag beleefden de kids er veel plezier. Maar volgens hem werd het ijsbaantje de volgende dag met hekken afgezet, zonder overleg met de buurtbewoners.

Wethouder Sjaak van den Berg liet weten, dat dit gebeurde, na een telefonische melding. Hij gaf aan, dat de ijsbaan gecreëerd was op een stukje kunstgras en dat dit het kunstgras zou kunnen beschadigen. Gezien de veiligheid en aansprakelijkheid van de gemeente is toen besloten om het stuk af te zetten. Tijdens het neerzetten van de hekken is overleg geweest met de bewoners eromheen, aldus Van den Berg. De Moor reageerde: ,,Ik hoor een compleet andere lezing van de bewoners. Dit klopt niet.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in