Wethouder Karin Hoekstra en kunstenaar David Moinot met zijn dochter

Hillegom – Wethouder Karin Hoekstra heeft woensdag een kunstwerk onthuld in het Van Nispenpark in Hillegom. Het is een grote schildersezel, gemaakt door David Moinot. Behalve in het Van Nispenpark komt eenzelfde schildersezel ook te staan in het Beltpark en Elsbroekerpark.

David Moinot maakt straatmeubilair als kunstuiting volgens het En Plein Air-concept (EPA), oftewel ‘in de open lucht’. Hij zegt hierover: ‘Het concept moedigt creatieve expressie aan voor alle leeftijden, of je nu al ervaring hebt of niet. Ik zou graag zien dat meer mensen buiten gaan schilderen en ik hoop dat mijn schildersezels dat stimuleren. Ze geven iedereen de kans zijn of haar gevoel voor kunst te ontwikkelen en zich te laten aanmoedigen om met kunst bezig te zijn’.

De schildersezels zijn gemaakt van gewapend beton en zijn 2,10 meter hoog. De achterliggende gedachte van de kunstwerken is dat ze voorbijgangers stimuleren om met een nieuwe blik en een kunstzinnig oog naar de woonomgeving te kijken. Het is een kunstwerk dat in die zin ook uitnodigt om te ‘gebruiken’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in