Onthulling van één van de zeven belevingstops aan de Trekvaart door de Bollenstreek

Bollenstreek – Eén van de zeven belevingstops aan de trekvaart is onthuld op de kwaakbrug in Oegstgeest. De provincie Zuid-Holland werkt sinds 2013 aan de ontwikkeling van de Zuid-Hollandse erfgoedlijnen. Aan de hand van zeven erfgoedlijnen maakt de provincie de geschiedenis van het landschap beter zichtbaar en beleefbaar.

Een van deze erfgoedlijnen is die van de Trekvaarten. Dit vertelt het verhaal van de ‘Intercity van de Gouden Eeuw’ en de door de mens gegraven waterverbinding met trekschuiten- en jaagpadenstructuur tussen oude Hollandse steden. Door deze historische vaarwegen op de kaart te zetten en het verhaal ervan te vertellen en te beleven, vertelt dit erfgoed over de geschiedenis van het uitgebreide trekvaartenstelsel en op welke wijze de trekschuit meerdere eeuwen lang het leven beïnvloedde.

Foto: Bollenstreek Omroep

De erfgoedlijn bestaat uit de Trekvaart Haarlem – Leiden, Vliet, Schie en Delflandse trekvaarten. De wethouders Arno van Kempen van Teylingen en Karin Hoekstra van Hillegom waren aanwezig bij de onthulling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in