Voorhout – Wethouder Volten heeft van de gemeenteraad, met uitzondering van het CDA en FvD toestemming gekregen om het plan voor woningbouw bij het station in Voorhout verder uit te werken. De gemeenteraad ging tijdens de raadsvergadering van donderdag namelijk akkoord met een budget om het plan uit te werken.

Zij gaf aan hier blij mee te zijn omdat er een toenemende vraag is naar woningen. Het Stationsplein is al in eigendom van de gemeente en daarom is het een uitgelezen plek zijn voor woningbouw.

Er zal in het eerste half jaar van 2023 onderzoek worden gedaan door middel van gesprekken met omwonenden, Oranjevereniging, STEK, ProRail, provincie en het Hoogheemraadschap. Met de uitkomst van dit onderzoek zal het college de raad dan verder informeren om uiteindelijk tot een besluit te komen.

Het CDA maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid van de Stationslocatie en stemde daarom tegen.

6 REACTIES

  1. “Het Stationsplein is al in eigendom van de gemeente en daarom is het een uitgelezen plek zijn voor woningbouw.” Gevalletje niet gehinderd door enige kennis. Als je vroeger op de kleuterschool tijdens lesje planologie met een dergelijk plan aankwam werd je meteen doorgestuurd naar begeleid lager onderwijs.

    • Dat lijkt me logisch Bo…De Fractie van Dwazen is standaard overal tegen. In dit geval moet ik beamen dat ze gelijk hebben.

  2. Mevrouw van het CDA (filmpje): mensen van noordwijk die met de trein willen gaan komen met de auto naar station voorhout, want ze nemen misschien wel spullen mee of willen niet nat regenen, en als ze hier niet kunnen parkeren dan rijden ze door… Is dit nu serieus echt het argument van het CDA om onze Teylingse inwoners extra woningen te onthouden??? Hoe leg je dit aan onze jongeren en senioren uit, jij krijgt geen woning in het centrum omdat Noordwijkers anders niet met de trein komen en doorrijden? Mocht dit argument echt zo belangrijk zijn, ooit van een parkeergarage gehoord?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in