CDA lijsttrekker Carla Hilverda

Teylingen – Onder de leden van het CDA in Teylingen is onvrede ontstaan over de samenstelling van de concept-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

Voor het samenstellen van de concept-kandidatenlijst heeft het CDA in Teylingen een speciale commissie ingesteld. Het CDA heeft in de Teylingse gemeenteraad momenteel vijf raadszetels, en de commissie heeft geadviseerd om op de eerste vijf plaatsen van de concept-kandidatenlijst drie nieuwelingen op te nemen en één minder ervaren raadslid aan te wijzen als lijsttrekker. Slechts één van de zittende raadsleden maakt deel uit van de eerste vijf op de lijst opgenomen kandidaten. Enkele leden van het CDA hebben nu brieven gestuurd naar alle leden van het CDA waarin zij hun bedenkingen uiten tegen de opgestelde concept-kandidatenlijst. Onder de briefschrijvers bevinden zich Hans de Vries, oud-wethouder van de gemeente Sassenheim, en het Sassenheimse oud-CDA-raadslid Cor Dirven. In hun brief spreken zij hun zorgen uit over de samenstelling van de kandidatenlijst, en wijzen zij erop dat het risico groot is dat de eerste vier of drie nieuwe kandidaten straks met elkaar een onervaren fractie moeten vormen. “We hebben voor de campagne van de gemeenteraadsverkiezingen een goed inhoudelijk verkiezingsprogramma nodig, maar ook een CDA-team van ijzersterke kandidaten. Het moet gaan om een goede afgewogen mix tussen nieuw én ervaren. In de concept-kandidatenlijst ontbreekt die noodzakelijke mix”, zo vinden de briefschrijvers. “Bij de eerste vier kandidaten gaat het om (bijna) allemaal nieuwe mensen. Die hebben bij elkaar opgeteld elf maanden politieke ervaring en dat dan ook nog alleen verzameld in de nummer 1, de lijsttrekker. Ook die is nog zo goed als nieuw. De nummers 2 tot en met 4 zijn politiek gezien een onbeschreven blad en missen elke praktische ervaring in een vertegenwoordigende politieke functie”, aldus de prominente CDA’ers in hun brief aan de leden van het CDA in Teylingen. Zij noemen de huidige concept-kandidatenlijst “niet evenwichtig”. Ze schrijven: “Door de zittende CDA-raadsleden allemaal op onverkiesbare plaatsen te zetten, wordt het signaal afgegeven dat het CDA ontevreden is met hun optreden en geen vertrouwen in hen heeft”. De briefschrijvers vinden dat onterecht en ongewenst. Ze willen dat wordt voorkomen dat een kandidatenlijst wordt vastgesteld die geen goed doordachte mix is van nieuwe en ervaren kandidaat-raadsleden op de voor het CDA reëel te verwachten verkiesbare plaatsen bij de verkiezingen.

Woensdagavond houdt het CDA Teylingen een ledenvergadering waarin de definitieve kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen zal worden vastgesteld.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in