Lisse – “We moeten bouwen, ook bij u voor.” Dit waren de woorden van Rob Veldhoven (Nieuw-Lisse) tegen een teleurgestelde Lissenaar tijdens een commissievergadering donderdag.

Bewoners rondom de Frans Halsstraat zijn verontwaardigd over de participatie bij de bouw van 50 sociale huurwoningen, “stokpaardjes worden continue doorgevoerd en de politiek verschuilt zich achter regel’s”. Veldhoven gaat niet in zee met de bewoners, want “er is geen luxe om af te schalen, de woningnood is verschrikkelijk.”

Wethouder Langeveld geeft aan participatie een lastig thema te vinden. Ze snapt dat inwoners verdrietig worden van veranderingen in hun omgeving, maar als gemeente moet ze ook kijken hoe en waar ze kan bouwen. Dat levert een spanningsveld op, benoemt ze. Er moet nog meer aan de voorkant over participatie worden nagedacht.

De gemeenteraad stemde in met het wijzigen van het bestemmingplan aan de Frans Halsstraat. De bewoners zijn het niet eens met de plannen van de gemeente en stappen naar de Raad van State.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in