Foto: 50 plus

Hillegom – De fractie van 50Plus in de Provinciale Staten stapt per direct over naar de nieuwe partij Goud. Dat zegt fractievoorzitter Willem Bakx uit Hillegom. Met zijn fractiegenoot Jaap Haasnoot en het kersverse burgerstatenlid Geert Tomlow vertegenwoordigt hij voortaan de partij die deze week door onafhankelijk Tweede Kamerlid Liane den Haan (oud-50Plus) werd gepresenteerd.

‘We willen een positief geluid voor ouderen’, zegt de Hillegommer. ‘We zijn het al langer niet eens met de lijn die 50Plus voorstaat en hebben nu met Goud een kans om dat te laten horen. Vooral rond de eerstvolgende verkiezingen, die voor de Provinciale Staten in maart volgend jaar.’

Goud staat voor G(oed) Oud(er worden in Nederland). Den Haan zei bij de lancering dat het een ‘niet populistische ouderenpartij’ moet worden met een ‘positief verhaal’, links van de standpunten van 50Plus. Het programma wijkt maar op een paar punten af. ‘Want dat had ik ook geschreven’, zei Den Haan over het partijprogramma waarvoor zij vorig jaar nog als lijsttrekker de Tweede Kamerverkiezingen in ging. Ze kreeg ruzie over het loslaten van de absolute grens om de AOW met 65 jaar te laten ingaan. Anderhalve maand nadat zij als enig kamerlid voor 50Plus was geïnstalleerd verliet ze die partij om als eenpitter te blijven zitten.

‘We hebben geprobeerd te bemiddelen maar de verschillen waren onoverbrugbaar’, zegt Bakx. ‘Het was geen inhoudelijk geschil maar het ging om mensen die de macht naar zich toe wilden trekken’, vult Katwijker Haasnoot aan. Sindsdien hebben de 50plussers eigenlijk geen contact meer gehad met het partijbestuur. ‘We hebben toen al mentaal afscheid genomen’, zegt Haasnoot. ‘We willen een positief verhaal uitdragen, ook voor jongere ouderen, vanaf een jaar of veertig. Want daar begint de leeftijdsdiscriminatie, ook in deze tijden van personeelstekorten.’

3 REACTIES

  1. Dik 3 miljoen ouderen in Nederland en ze krijgen het niet voor elkaar zonder ruzie een goede volkspartij neer te zetten. Zetelroof en zielig.

  2. Ik vind het ook zetelroof net zoals Lianne De Haan de zetel in de tweede kamer heeft gehouden. Ik hoop, dat ze verdwijnen en 50-plus blijft bestaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in