Voorhout – In de nieuwbouwwijk Nieuw Boekhorst in Voorhout moeten niet alleen woningen komen, maar ook andere voorzieningen. Daarvoor pleiten verschillende fracties in de Teylingse gemeenteraad.

Hoewel de nieuwbouwwijk Hooghkamer in Voorhout nog niet is afgerond, kijkt de gemeente Teylingen al naar de volgende te realiseren nieuwbouwwijk. Het is de bedoeling dat rond 2023 begonnen wordt met de bouw van Nieuw Boekhorst, dat komt te liggen tussen de Noordelijke Randweg en de Leidsevaart. In deze wijk moeten ongeveer 900 woningen komen. In tegenstelling tot in Hooghkamer willen verschillende fracties in de gemeenteraad dat er in Nieuw Boekhorst niet alleen minimaal 30 procent sociale woningen komen, maar ook andere voorzieningen zoals scholen en sportvoorzieningen. Met name Trilokaal, D66, GroenLinks en PvdA dringen hierop aan, zo bleek dinsdag tijdens de vergadering van de raadscommissie Ruimte.

De commissie kon instemmen met het beschikbaar stellen van een bedrag van 495.000 euro om de planvorming voor Nieuw Boekhorst op te starten.

1 REACTIE

  1. Het zou heel fijn zijn, als in dit plan ook aan de senioren gedacht wordt.
    Als er inplaatst van appartementen ook eens gedacht wordt aan patiobungalows.
    Gezien de vele reacties die wij horen, is daar zeker behoefte aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in