Teylingen – Naast een verbod op het afsteken van vuurwerk komt er ook in de gemeente Teylingen een verbod op carbidschieten tijdens de komende jaarwisseling.

Burgemeester Carla Breuer liet woensdag tijdens de vergadering van de raadscommissie DEB weten dat de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) zal worden aangepast zodat het carbidschieten wordt verboden. Volgens haar is het tijdens deze coronacrisis ongewenst dat de zorg eventueel nog zwaarder belast wordt door eventuele slachtoffers die het carbidschieten met zich mee kan brengen. Bovendien vreest zij voor groepsvorming tijdens het carbidschieten, waardoor het navolgen van de coronaregels onmogelijk zou worden. De leden van de raadscommissie DEB konden zich unaniem vinden in het verzoek van de burgemeester om de APV hiervoor aan te passen. De gemeenteraad zal het verbod op carbidschieten tijdens de vergadering op 17 december bekrachtigen. Overigens gaan veel gemeenten momenteel over tot het instellen van een verbod op het carbidschieten.

Vanwege signalen dat er in Teylingen wellicht personen zijn die tijdens de komende jaarwisseling toch aan carbidschieten willen doen, kondigde Breuer aan dat er door politie en BOA’s streng zal worden gehandhaafd op het verbod. Ook kunnen er boetes worden opgelegd. Wel zal in de loop van het komende jaar in de Teylingse politiek opnieuw gesproken worden over zowel een verbod op het afsteken van vuurwerk als op een verbod op carbidschieten, liet Breuer weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in