Ook in de Bollenstreek wordt waterschaarste gevoeld

Bollenstreek – Nederland is opgeschaald naar niveau 2 en heeft officieel te maken met een watertekort. De opschaling betekent dat de verdeling van het zoetwater landelijk wordt bekeken. Het Hoogheemraadschap van Rijnland zit al een aantal weken in fase 2 van het eigen calamiteitenbestrijdingsplan Droogte.

Met kunst en vliegwerk wordt het water nu ‘zoet’ gehouden om verzilting tegen te gaan. De droogte kan verder leiden tot scheuren en gaten in dijken en bruggen. Die worden nu vaker geïnspecteerd.

Verder wordt er een beroep gedaan op inwoners om het waterverbruik te beperken.

11 REACTIES

    • Dunea doet het drinkwater. Het hoogheemraadschap de oppervlaktewateren zoals de Beek en de vaarten. Geen probleem met het ene water betekent niet dat er met het andere water geen probleem kan zijn

  1. Groot verbruik van drinkwater betekent minder zoet water beschikbaar.
    Dunea zorgt voor drinkwater, gemaakt uit zoet water.
    Hoogheemraadschap Rijnland is verantwoordelijk voor het zoete water zoals in de rivieren en grondwater te vinden is. Tevens essentieel om verzilting van gronden tegen te gaan. Een uitdaging als je bij de kust zit.

  2. Zolang we nog drinkwater door de plé spoelen, douche ik wanneer, hoevaak en hoelang ik wil! Paniek zaaiers, denken ze dat we helemaal koekoek zijn of zo. Er komt elke week iets nieuws bij.

  3. Als het goed is wordt er door Dunea nog steeds water uit de afgedamde Maas bij Dalem opgepompt waarna het in de duinen bij Scheveningen wordt gefiltreerd. Los van dit heeft Dunea nog voor 6 weken drinkwater op voorraad. (Prinsjesdag) Het overige water in de duinen zal ook voor wat voorraad kunnen zorgen. Zolang er geen zilt water bij Dalem komt hebben we altijd water, en dan nog de streek zoet zien te houden.

  4. Laat je lekker gek maken,wij moeten over op gaan letten terwijl je zak leeg geklopt wordt en hun halen de hele wereld binnen.toch logisch dat er van alles en nog wat tekort is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in