Teylingen – Ook bij gemeenteraadsleden van de gemeente Teylingen heersen zorgen over het leerlingenvervoer. Dat bleek maandag tijdens de vergadering van de raadscommissie Welzijn.

Er zijn klachten van ouders van leerlingen die gebruik maken van het leerlingenvervoer over de wijze waarop het vervoer momenteel door de vervoerder wordt uitgevoerd. Zo zitten leerlingen onder andere momenteel langer in de busjes omdat de ritten langer duren. Enkele raadsleden toonden zich bezorgd over de kwaliteit van het leerlingenvervoer.

De zorg van de raadsleden werd gedeeld door wethouder Arno van Kempen. Volgens hem zijn de klachten terug te voeren op het chauffeurstekort waarmee de vervoerder momenteel te kampen heeft. Een probleem wat zich overigens landelijk voordoet, aldus Van Kempen. De steeds veranderende situatie in het onderwijs als gevolg van onder andere de coronapandemie werkt door in het leerlingenvervoer. Van Kempen heeft wekelijks contact met de vervoerder over de problemen, zo liet hij de raadsleden weten. Zo is er gekeken of de ritten eventueel anders ingedeeld konden worden. Hij had er begrip voor dat de vervoerder de ritten langer had gemaakt, waardoor de kinderen weliswaar langer onderweg zijn maar er minder chauffeurs nodig zijn. Wel gaf hij toe dat de communicatie over de problemen te wensen heeft overgelaten. Overigens ziet hij geen heil in een eventuele overstap naar een andere vervoerder. Dat zou pas in 2023 kunnen, maar een nieuwe vervoerder zou waarschijnlijk met opstartproblemen te maken krijgen. Daarmee zouden de problemen voor de leerlingen en hun ouders niet opgelost zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in