Noordwijkerhout – De Oosterduinloop, een van de oudste hardloopwedstrijden uit de regio, werd zondag gelopen. Organisatie was in handen van de Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL).

Ongetwijfeld hebben de weersomstandigheden een rol gespeeld dat er slechts 115 deelnemers aan de start verschenen. Regen, hagel en harde wind teisterden de lopers en loopsters. Bij de wedstrijden in deze tijd van het jaar worden de lopers regelmatig op de proef gesteld door de weergoden. Al direct na de start werd een flinke hagelbui op de lopers losgelaten. Reken daarbij nog de vele regen en harde wind. Respect dus voor diegenen die de 8 km of 10 Engelse mijl voltooiden. Petje af ook voor de vrijwilligers langs het parcours die onder dergelijke weersomstandigheden het mogelijk hebben gemaakt dat deze wedstrijd weer doorgang kon vinden.

De route van de Oosterduinloop, ook wel rondje Comomeer genoemd, gaat over fiets- en wandelpaden en de openbare weg en is derhalve een redelijk snel parcours. Het parcours moest dit jaar worden aangepast vanwege de werkzaamheden rondom het sportpark De Boekhorst.

Winnares bij de 8 km werd Anne van der Put (AV Phoenix), gevolgd door Linda Damen (NSL) en Kelly van der Meer. Bij de mannen over dezelfde afstand was het Ron Hageman die met de eerste prijs ging strijken. Tweede werd Paul Straathof en derde Koen Zonneveld (NSL).

De langste afstand, 10 Engelse mijl, leverde als winnaar op Alfred Roelen (NSL), tweede werd Marcel van Sambeek (Leiden Atletiek) en derde Stef Zwitser (Triathlonvereniging Bollenstreek).

Annemarie de Bruin werd bij de dames eerste op de 16.1 km, tweede Linda van der Berg (NSL) en derde werd Kasia Libero (NSL).

De overige uitslagen staan op de site van de NSL. www.av-nsl.nl

 

De eerstvolgende wedstrijd, door de NSL georganiseerd, is de Trailrun op 21 januari 2018. De start is om 11:00 in het Pieter Florisdal bij de Duindamseslag.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in